Stay fit with good care!

Handtherapie

Home » Handtherapie

Tijdens alledaagse bezigheden gebruiken we handen meer dan we denken. Een combinatie van kracht en coördinatie, die elkaar nauwkeurig afwisselen, zorgen ervoor dat wij onze alle daagse dingen kunnen doen. In de hand bevinden zich meer dan 40 spieren en pezen die de bewegingen tijdens onze activiteiten aansturen in samenwerking met botstructuren, zenuwen, huid en aderen. Wanneer deze niet optimaal (samen)werken, worden de simpelste alledaagse activiteiten niet meer zo simpel.  Pijn, beschadiging of verstoring van deze samenwerking kunnen hier een oorzaak van zijn.

Klachten in Nederland

In Nederland melden er zich jaarlijks gemiddeld 125.000 mensen met hand en polsklachten. Jaarlijks zien we ook een grote stijging hiervan. Toch blijven mensen, met klachten die er langzaam in sluipen, vaak weg bij specialisten met de gedachte en hoop dat het binnen een paar dagen weer wegtrekt.  Vaak zijn de juiste adviezen en gerichte oefeningen een goede oplossing voor dit soort klachten. Dit is een voorbeeld van een klacht waar een handtherapeut hulp kan bieden.

handtherapie

Handfysiotherapie bij B&B Healthcare in Den Haag

Door te trainen onder begeleiding en de juiste adviezen van een fysiotherapeut uit Den Haag en omgeving, worden mensen met een blessure aan de hand of pols zich bewust van het huidige en gewenste functioneren. Ook manuele therapie, tapetechnieken, huiswerkoefeningen en SPALK kunnen als therapie bijdragen aan het halen van een doel. Het hoofddoel is gericht op vergroten van het dagelijks functioneren.

Afhankelijk van de ernst van de blessure kan de duur en de inhoud van de revalidatie variëren. De meeste winst in functioneren is het vaakst wel te behalen in de eerste periode. Hierdoor zal er aan het begin van het traject beroep worden gedaan op eigen inzet met als voorbeeld het opvolgen van de adviezen en het uitvoeren van de gerichte oefeningen.

Door deze gerichte aanpak en specifieke kennis streeft u samen met de fysiotherapeut naar een zo goed mogelijk eindresultaat binnen een zo kort mogelijke tijd.

De handtherapeut is een specialist op het gebied van de hand, pols en elleboog. De diverse soorten klachten kunnen verschillende oorzaken hebben;

  • letsels zonder operatie;
  • letsels na operatie;
  • overbelasting klachten;
  • overige ziektes en aandoeningen.

Behandeling nodig?

Wij ondersteunen je graag met jouw herstel.

  085 301 15 05   Whatsapp Maak een afspraak  
B&B HealthCare heeft fysiotherapie Plus praktijken! Kijk wat dit betekent voor u. Meer info