Stay fit with good care!

Fysiotherapie
Gouda

 • SportCity Gouda
 • Groenhovenpark 1
 • 2803 PH Gouda
 • 085-3011505
Maak een afspraakStel een vraag

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 08:30 - 15:00
Woensdag 13:00 - 21:00
Donderdag 13:00 - 21:00
Vrijdag 08:30 - 14:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Algemeen inloopspreekuur
Woensdag 16:00 - 17:00
(Top)sportinloopspreekuur
Donderdag 18:00 - 19:00

Onze specialisaties

B&B Healthcare - Gouda
4.7
Based on 7 reviews
powered by Google

Onze werkwijze in Gouda

Bij B&B Healthcare maken wij gebruik van de nieuwste inzichten en behandelmethoden om u zo snel mogelijk te verlossen van de pijn. Hierbij bieden een breed scala aan mogelijkheden. Samen met u maakt de fysiotherapeut een plan van aanpak zodat u op optimale wijze geholpen kunt worden aan uw klachten. Hierbij zal de fysiotherapeut u advies geven hoe u het beste om kunt gaan met uw klachten. Het juiste advies betekent het verschil tussen het verergeren van de klachten vanwege het uitvoeren van verkeerde oefeningen en een snel herstel.

Fysiotherapie Gouda: Revalideren met B&B Healthcare

Naast advies op maat zullen onze fysiotherapeuten op locatie Gouda u begeleiden tijdens het revalidatieproces. Op deze wijze krijgt u helder inzicht in hoe ver u kunt gaan en wordt op deze wijze voorkomen dat de pijn sterker wordt. Uit recent onderzoek blijkt dat deze oefentherapie een zeer positieve bijdrage levert aan de behandeling van gezondheidsklachten. Ons doel van orthopedische revalidatie is het verbeteren van diverse aspecten van het lichaam, als:

 • de mobiliteit;
 • de coördinatie;
 • de spierkracht;
 • de stabiliteit;
 • het uithoudingsvermogen.

Fysiotherapie Gouda.jpg

Onze fysiotherapeuten in Gouda en orthopeden werken nauw samen. Door goede communicatie en afstemming van de behandeling na een operatie zorgen wij voor een passend behandelprogramma. U kunt bij ons revalideren na de volgende operaties:

 • Hernia operaties, zowel rug als nek
 • Kruisband operaties
 • Meniscus operaties
 • Pees- en bandoperaties
 • Schouderoperaties
 • Enkeloperaties
 • Etc.

Meer informatie over ons revalidatieproces vindt u hier.

Fysiotherapie incl. advies, begeleiding & behandeling

Onze werkwijze is constant, betrokken en gestructureerd. In het algemeen werken wij op de volgende manier:

 • Adviseren en informeren;
 • Begeleiden;
 • Behandelen;

Allereerst is het belangrijk om uw klachten te bespreken en informatie te delen die van belang zijn voor het behandelingstraject. Aan de hand hiervan geven wij passend advies over bijv. oefeningen of hoe om te gaan met bepaalde klachten of gezondheidsproblemen. Welke bewegingen kunt u wel of juist niet maken om het gezondheidsprobleem te ontzien of juist het herstel te bevorderen. Wij zullen u niet volledig los laten. Wij staan altijd voor u klaar om u zo goed mogelijk te begeleiden. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om de oefeningen correct uit te voeren om verdere klachten te voorkomen. Als laatste zijn onze fysiotherapeuten opgeleid om manuele handelingen uit te voeren. Onder manuele handelingen worden handelingen verstaan zoals o.a. mobilisaties, massage en fricties. Afhankelijk van de klachten kunt u op onze locatie in Gouda terecht voor de volgende fysiotherapie behandelingen:

 1. Algemene fysiotherapie
 2. Manuele therapie
 3. Mulligan therapie
 4. Oefentherapie
 5. Medical Taping Concept
 6. Triggerpoint therapie

Algemene fysiotherapie

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een verkeerde beweging of een lelijke valpartij kan ervoor zorgen dat u pijn voelt tijdens het bewegen. Met behulp van algemene fysiotherapie kunnen wij uw klachten helpen verminderen. Wij beginnen met een zoektocht naar de oorzaak van de pijn en volgen vervolgens een persoonlijk behandelplan om uw klachten weg te nemen en herhaling te voorkomen.

Meer informatie

Orthopedische revalidatie

Het kan zijn dat u een blessure of een verwonding oploopt die alleen met een operatie kan worden genezen. Het is soms noodzakelijk om na de operatie uw lichaam weer opnieuw te leren kennen. Aan de hand van een behandelproject bouwen wij de belastbaarheid van uw spieren en gewrichten langzaam op. Zodoende kunt u na verloop van tijd weer als vanouds bewegen en uw actieve leefstijl weer oppakken.

Meer informatie

Manuele therapie

De manuele therapeuten van B&B Healthcare helpen u met behulp van mobilisaties, massages en fricties uw klachten weer weg te nemen. Na de manuele therapie voelt u zich vaak snel weer beter. De blokkades in uw lichaam die de klachten veroorzaken zijn weggenomen en u kunt weer klachtenvrij bewegen. Hoewel manuele therapie de laatste jaren steeds minder wordt gebruikt, blijft het een belangrijk onderdeel van de behandeling van uw klachten.

Meer informatie

Mulligan therapie

Volgens de theorie van Mulligan worden klachten in het bewegingsapparaat veroorzaakt door een verkeerde of afwijkende positie van de gewrichten. Met behulp van de Mulligan methode helpen wij uw gewrichten weer op de juiste positie te brengen en u daarmee weer pijnvrij te laten bewegen. Door een actieve aanpak te hanteren helpen wij u deze correctie in stand te houden en een herhaling van de klachten te voorkomen.

Meer informatie

Oefentherapie

Oefentherapie speelt een belangrijke rol binnen de fysiotherapie. Uit onderzoek blijkt dat veel klachten kunnen worden verholpen en voorkomen door het werk van onze ervaren oefentherapeuten. Het wordt dan ook steeds vaker gebruikt als onderdeel van een behandeltraject. Door de ervaring en de kennis bij B&B Healthcare weet u zeker dat de oefentherapie op een verantwoorde wijze wordt toegepast.

Medical Taping Concept

Het Medical Taping Concept is een nieuwe vorm van tapen, met materiaal dat licht en elastisch is. De CureTape is toepasbaar in een breed scala van gezondheidsproblemen, waaronder bij nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, hydrops of haematoom), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting en hoofdpijnklachten.

Meer informatie

Myofascial Triggerpoint Therapy

Myofascial Triggerpoint Therapy is een therapie, waarmee microverkrampingen binnen de spieren kunnen worden weggehaald. Door druk uit te oefenen op deze triggerpoints vindt er ontspanning plaats binnen de spier, waarna zuurstof en voedingsstoffen weer toegang hebben binnen de spiervezels.

Meer informatie

Sportbegeleiding

Sporten heeft niet alleen betrekking op de prestaties tussen de lijnen. Door ook buiten het veld bewust om te gaan met uw lichaam kunt u uw prestaties sterk verbeteren. De sportbegeleiders van B&B Healthcare helpen u met voorlichting en het voorkomen en behandelen van blessures. Een op maat gemaakt behandeltraject helpt u om minder blessures op te lopen en langer te blijven sporten.

Meer informatie


Tarieven fysiotherapie

B&B Healthcare heeft contracten met alle zorgverzekeraars, zodat u – afhankelijk van uw verzekering – uw fysiotherapiebehandelingen kunt laten vergoeden. De vergoeding die u krijgt is afhankelijk van uw zorgverzekering.

Reguliere fysiotherapie zitting€ 36,00
Manuele therapie zitting€ 46,00
Intake en onderzoek na screening€ 46,00
Intake en onderzoek na verwijzing€ 46,00
Verstrekte verband/ tape/ hulpmiddelenKostprijs
Langdurige tijdrovende rapporten fysiotherapie€ 80,00
Maak een afspraak

Over B&B HealthCare

Routebeschrijving auto

Vanaf Station Gouda

Vertrek vanaf Gouda station. Verlaat het stationsplein richting Crabethstraat en sla vervolgens linksaf op Kattensingel. Sla na 170 meter af naar Spoorstraat. Ga na 300 meter nogmaals linksaf naar Burgemeester Jamessingel en vervolg de weg voor 1.1 kilometer. Sla rechtsaf bij de Burgemeester Mijssingel en blijf de weg vervolgen wanneer deze over gaat op de Groenhovenweg. Ga na 500 meter weer rechtsaf om op de Groenhovenweg te blijven. Volg na 36 meter een flauwe bocht naar rechts. Direct na de flauwe bocht vindt u aan de linkerkant een parkeerplaats. U vindt B&B Healthcare locatie Gouda aan deze parkeerplaats op Groenhovenpark 1.


Vanaf A12 uit richtingen Amsterdam/Utrecht

Ga via de A12 in de richting van Gouda. Verlaat de snelweg bij afslag 11 richting Gouda/N207/Boskoop. Ga linksaf naar de Goudse Poort/N452 en volg de weg voor 1,2 kilometer. Sla linksaf naar de Burgemeester van Reenensingel. Volg de weg voor 700 meter langs het Groenhovenpark en sla vervolgens linksaf naar de Groenhovenweg. Ga na 500 meter weer linksaf om op de Groenhovenweg te blijven. Neem een flauwe bocht naar rechts naar De Groene Vork. Direct na de flauwe bocht vindt u aan de rechterkant een parkeerplaats. B&B Healthcare locatie Gouda bevindt zich aan deze parkeerplaats op Groenhovenpark 1.


Openbaarvervoer richting B&B Healthcare locatie Gouda

U kunt B&B Healthcare locatie Gouda ook gemakkelijk met het openbaar vervoer bereiken. Op loopafstand van de locatie bevinden zich verschillende bushaltes.


Bushalte Plantaanstraat

 • Bus 4, richting Gouda
 • Bus 1, richting station via Bloemendaal


Looproute

Ga in zuidelijke richting op de Plantaanstraat en sla na ongeveer 75 meter linksaf in de richting van De Groene Vork. Sla bij De Groene Vork rechtsaf. Aan uw rechterkant vindt u een parkeerplaats waaraan zich het gebouw van B&B Healthcare locatie Gouda is gevestigd op Groenhovenpark 1.


Bushalte Gentseweg

 • Bus 187, richting Gouda
 • Bus 187, richting Oegstgeest, Haaswijk
 • Bus 177, richting Gouda
 • Bus 186, richting Oegstgeest, Haaswijk
 • Bus 177, richting Zoetermeer


Looproute

Ga in oostelijke richting op Burgemeester van Reenensingel richting de Groenhovenweg. Sla bij de Groenhovenweg linksaf. Groenhovenweg draait iets naar rechts en wordt De Groene Vork. U vindt B&B Healthcare locatie Gouda aan de parkeerplaats op Groenhovenpark nummer 1.


B&B HealthCare heeft fysiotherapie Plus praktijken! Kijk wat dit betekent voor u. Meer info