Stay fit with good care!

Aanmelding en verwijzing

Home » Over ons » Aanmelding en verwijzing

U kunt zich aanmelden voor een fysiotherapie afspraak zonder verwijzing van de huisarts/specialist. U kunt ook gratis en vrijblijvend gebruik maken van één van onze inloopspreekuren.

De aanmelding bij de fysiotherapeut is in de jaren veranderd, waarbij u een paar jaar geleden alleen met een verwijsbrief van de huisarts of specialist bij de fysiotherapeut terecht kon, is dit sinds januari 2006 niet meer nodig. In sommige gevallen kan de fysiotherapeut u verzoeken om alsnog een verwijzing te vragen aan uw huisarts of specialist. De fysiotherapeut heeft regelmatig overleg met de huisarts of specialist omtrent het gezondheidsprobleem, zodat de behandeling optimaal kan verlopen.

“Vanaf januari 2006 kunt u rechtstreeks zonder verwijzing door naar de fysiotherapeut”

De fysiotherapeut zal u tijdens het eerste gesprek een screeningsformulier laten invullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens en een anamnese en/of onderzoek zal de fysiotherapeut oordelen of de gezondheidsklacht door de fysiotherapeut behandeld kan worden. Indien dit niet het geval is, zal de fysiotherapeut u terugsturen naar de huisarts of specialist, met een begeleidende brief over de bevindingen die uit de anamnese en/of onderzoek naar voren zijn gekomen.

Binnen de praktijken van B&B Healthcare vinden er op alle locaties inloopspreekuren plaats. Dit zijn algemene inloopspreekuren en (top)sportinloopspreekuren. U kunt hier vrijblijvend langsgaan, wanneer u niet weet of een gezondheidsklacht vanzelf weggaat of dat er behandeling voor nodig is. De fysiotherapeut ter plaatse voert een korte anamnese en/of onderzoek uit en geeft u advies of u in behandeling dient te komen om de gezondheidsklacht te verhelpen of dat er met gericht advies geen verdere behandeling nodig is. De inloopspreekuren zijn gratis en vrijblijvend. De tijden van de inloopspreekuren worden per locatie weergegeven op de vestigingspagina’s Ypenburg, Loosduinen, Gouda, Voorburg en Monster.

Het is belangrijk om tijdens het eerste gesprek of behandeling een ID en het pasje van de zorgverzekering mee te nemen. Het screeningsformulier kunt u tijdens de eerste behandeling invullen.

Behandeling nodig?

Wij ondersteunen je graag met jouw herstel.

  085 301 15 05   Whatsapp Maak een afspraak  
B&B HealthCare heeft fysiotherapie Plus praktijken! Kijk wat dit betekent voor u. Meer info