Aanmelden en verwijzing

U kunt zich aanmelden voor een fysiotherapie afspraak zonder verwijzing van de huisarts/specialist. U kunt ook gratis en vrijblijvend gebruik maken van één van onze inloopspreekuren.

De aanmelding bij de fysiotherapeut is in de jaren veranderd, waarbij u een paar jaar geleden alleen met een verwijsbrief van de huisarts of specialist bij de fysiotherapeut terecht kon, is dit sinds januari 2006 niet meer nodig. In sommige gevallen kan de fysiotherapeut u verzoeken om alsnog een verwijzing te vragen aan uw huisarts of specialist. De fysiotherapeut heeft regelmatig overleg met de huisarts of specialist omtrent het gezondheidsprobleem, zodat de behandeling optimaal kan verlopen.

“Vanaf januari 2006 kunt u rechtstreeks zonder verwijzing door naar de fysiotherapeut”

Screeningsformulier

De fysiotherapeut zal u tijdens het eerste gesprek een screeningsformulier laten invullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens en een anamnese en/of onderzoek zal de fysiotherapeut oordelen of de gezondheidsklacht door de fysiotherapeut behandeld kan worden. Indien dit niet het geval is, zal de fysiotherapeut u terugsturen naar de huisarts of specialist, met een begeleidende brief over de bevindingen die uit de anamnese en/of onderzoek naar voren zijn gekomen.

Tijdens de eerste behandeling vindt er altijd een intake plaats (waaronder een anamnese en onderzoek). Dit wordt vervolgens gecombineerd met een behandeling inclusief huiswerkoefeningen, advies en voorlichting voor een gewenst resultaat en om aan de verwachtingen van de patiënt te voldoen.