Oncologische fysiotherapie

Kanker is helaas een veelvoorkomende ziekte met veel (mentale en fysieke) klachten en bijwerkingen als gevolg. B&B Healthcare heeft gediplomeerde specialisten in huis voor oncologische fysiotherapie. Binnen deze specialisatie ligt de focus op het behandelen van problemen die ten gevolge zijn van kanker.

Bel ons 085 301 15 05Afspraak maken

Oncologische fysiotherapie is bewezen effectief

Uit onderzoek is gebleken dat oncologische fysiotherapie van groot belang is. Dat geldt voor zowel patiënten die in behandeling zijn, als voor patiënten die reeds klaar zijn met de behandelingen. Het is namelijk erg belangrijk dat u voldoende beweegt in deze fase om de genoemde klachten te verminderen. Een actieve leefstijl draagt bovendien bij aan de overlevingskans en het kan een aantal risicofactoren voor (het terugkeren van) kanker verminderen.

Veel voorkomende klachten

Zoals wij eerder hebben benoemd brengt deze ziekte zowel fysieke als mentale klachten met zich mee. Deze klachten verschillen per patiënt. De meest voorkomende klachten zijn:

  • Vermoeidheid;
  • Depressie;
  • Angst;
  • Conditieverlies;
  • Stijfheid van gewrichten en spieren;
  • Spierzwakte.
B&B Healthcare heeft gediplomeerde specialisten in-house voor oncologische fysiotherapie. Afspraak maken

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Samen met onze specialist brengen we uw klachten in kaart om te bepalen welke aanpak het beste bij u past. Het trainingsprogramma zal geheel op maat gemaakt zijn. Wij houden natuurlijk rekening met lopende behandelingen en de daarbij behorende klachten en bijwerkingen.

Wij adviseren om tweemaal per week langs te komen om diverse oefeningen uit te voeren, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Hierbij ligt de focus op het verbeteren van de conditie en kracht. Hierdoor verbeteren we de kwaliteit van het leven, zodat u de dagelijkse handelingen beter kunt uitvoeren. Wij houden natuurlijk rekening met uw beweegvoorkeuren.

Vergoeding oncologische fysiotherapie

U zult vast de vraag hebben of oncologische fysiotherapie wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Om deelname aan deze vorm van bewegen vergoed te krijgen, moet u een verwijzing van een specialist hebben. Met een verwijzing van de specialist kan deelname, als chronische indicatie, worden gedeclareerd. Meer informatie over vergoeding van oncologische revalidatie vindt u hier:

Vergoeding oncologische revalidatie

Tarieven

 

Reguliere fysiotherapie zitting € 38
Manuele therapie zitting € 48
Geriatrie fysiotherapie zitting € 48
Intake en onderzoek na screening € 48
Intake en onderzoek na verwijzing € 48
Verstrekte verband/ tape/ hulpmiddelen Kostprijs
Langdurige tijdrovende rapporten fysiotherapie € 80