Orthopedische revalidatie

B&B Healthcare is gespecialiseerd in fysiotherapie, revalidatie en (top)sport. Revalidatie is een belangrijk aspect in de behandeling binnen de fysiotherapie. Door middel van de faciliteiten en de behandelmogelijkheden kunt u optimaal revalideren voor of na een operatie. Om een zo goed mogelijk revalidatieproces te bieden, maken wij gebruik van performance based fysiotherapie.

Er zijn jaarlijks duizenden operaties in Nederland, waarvan een groot deel orthopedisch of sport gerelateerd zijn. Na een operatie is het belangrijk om te revalideren. Het lichaam moet weer op het niveau van voor de operatie gaan functioneren of zelfs beter.

085 301 15 05 Afspraak inplannen

Door een val tijdens wielrennen moest ik een schouderoperatie ondergaan. Bart heeft mij in de maanden na mijn operatie erg goed geholpen. Was erg blij met zijn begeleiding en zijn manier van werken.

— Olaf

Orthopedische revalidatie bij B&B Healthcare

Het doel van orthopedische revalidatie is het verbeteren van de mobiliteit, de coördinatie, de spierkracht, de stabiliteit en het uithoudingsvermogen. Er wordt aan de lokale en algehele belastbaarheid gewerkt. De behandeling vindt plaats aan de hand van behandelprotocollen. Door middel van testen en meetprotocollen zal er geëvalueerd worden waar u in het herstelproces zit. De B&B Healthcare fysiotherapeut zal met u de beoogde einddoelen doornemen. Deze einddoelen kunnen voor iedereen weer anders zijn. Waar de een wil terugkeren binnen zijn werk (arbeidsgerelateerd), wil de ander terugkeren binnen de sport (sportgerelateerd), hobby of in de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Het orthopedisch revalidatietraject wat hierna wordt ingezet, zal specifiek afgestemd zijn op de einddoelen.

Binnen B&B Healthcare werken de fysiotherapeuten en orthopeden nauw samen. Door intensief contact en afstemming van de behandeling na een operatie zorgt dit voor een passend behandelprogramma. De fysiotherapiepraktijken hebben ruime trainingsfaciliteiten en beschikken over speciale meet en testapparatuur om de voortgang in kaart te brengen. De testen bestaan uit het meten van de beweeglijkheid, spiercontrole en spierkracht van het gewricht.

Oefentherapie in het revalidatieproces

Uit onderzoek is gebleken dat oefentherapie een belangrijke interventie is in het revalidatieproces na een operatie. De immobilisatieperiode na een operatie is door de jaren heen bij een aantal operaties ook flink verkort. Oefentherapie is belangrijk, daarom is er bij alle locaties van B&B Healthcare een oefenruimte ter beschikking met losse gewichten, trainingsapparatuur (cardio en kracht), losse materialen en ruimtes (squashzaal, binnenveld, buitenveld). Op deze manier kan er optimaal gerevalideerd worden in de sportspecifieke fase.

Bij B&B Healthcare kunt u onder andere revalideren na de volgende operaties:

  • Hernia operaties, zowel rug als nek;
  • Kruisband operaties;
  • Meniscus operaties;
  • Meniscustransplantaties;
  • Pees- en bandoperaties;
  • Schouderoperaties;
  • Enkeloperaties;
  • Total knee (knieprothese) en total hip (heupprothese).