Manuele therapie

U bent op zoek naar manuele therapie. B&B Healthcare heeft meerdere fysiotherapeuten in huis met manuele therapie als specialisme. Met manuele therapie verhelpen of verminderen wij gewrichts- en uitstralingspijn door de wervelkolom, rug en/of andere gewrichten te mobiliseren.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een veelgebruikt specialisme binnen de fysiotherapie. Manuele therapie wordt soms ook wel “kraken” genoemd. De manueel therapeut specialiseert zich in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie heeft als doel het beter laten functioneren van uw gewrichten, waardoor uw houding en bewegingen ook verbeteren.

Wij beschikken over manuele therapeuten op locaties Voorburg, Maassluis, Zuiderpark, Ypenburg en Laak.

Bel ons 085 301 15 05 Afspraak inplannen

Wanneer wordt manuele therapie toegepast?

Indien een gewricht niet goed kan bewegen of wanneer er pijn aanwezig is tijdens het bewegen, kan manuele therapie een oplossing zijn. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die een vervolgstudie heeft gedaan op universitair niveau. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut behandelt:

Manuele therapie is bewezen effectief. Maak vandaag nog uw afspraak. Bel ons 085 301 15 05

Direct resultaat

Bij manuele therapie worden meerdere specifieke technieken toegepast om de gewrichten te kunnen beïnvloeden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. U voelt namelijk vrijwel direct een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn.

Het behandelprogramma van onze manueel therapeuten bestaat uit de specifieke manuele behandeling, met daarnaast het geven van goede instructies en adviezen, begeleiding op maat en inzicht in gezond bewegen.

Manuele therapie bij sportblessures

Tijdens het sporten ontstaan er vaak blessures. Vaak is dit een gevolg van een tik, verkeerde beweging of overbelasting. Vooral bij intensieve sporters en bij contactsporten is de kans op een blessure vrijwel altijd aanwezig. Het is daarom altijd handig om een manuele therapeut te bezoeken, zeker als u gevoelig bent voor blessures. Ook voor blessurepreventie kunt u een manuele therapeut bezoeken voor deskundig bewegingsadvies.

Vanwege een auto-ongeluk heb ik enorm last gehad van een whiplash. Dankzij fysiotherapeut Jan-Jaap kan ik eindelijk weer de normale handelingen doen, zonder dat ik iedere dag met pijn loop.

— Irene

Vergoeding manuele therapie

De vergoeding van manuele therapie, vanuit de aanvullende verzekering, valt bij de meeste zorgverzekeraars onder de noemer ”fysiotherapie”. Met andere woorden, manuele therapie wordt vrijwel altijd vergoed vanuit het budget voor fysiotherapie.

Volwassenen hebben recht op een vergoeding vanuit het basispakket, als er sprake is van een chronische aandoening met indicatie die staat vermeld op de chronische lijst van pathologieën.

Tarieven

 

Reguliere fysiotherapie zitting € 42
Reguliere fysiotherapie zitting aan huis € 65
Manuele therapie zitting € 52
Manuele therapie zitting aan huis € 75
Intake en onderzoek na screening of na verwijzing € 55
Lange zitting fysiotherapie € 70
Lange zitting fysiotherapie aan huis € 85
Eenmalig fysiotherapie consult of onderzoek € 42
Niet nagekomen of op tijd afgezegde afspraak € 38
Langdurige tijdrovende rapporten fysiotherapie € 90