Inspanningstest

Wat is een inspanningstest?

Bij een inspanningstest wordt tijdens inspanning het functioneren van het lichaam gemeten. Daarbij wordt de mate van inspanning nauwkeurig geregistreerd door een loopband of fietsergometer. Tijdens deze (maximale) inspanning wordt de functie van het hart gemeten met ECG-apparatuur. De zuurstofopname van het lichaam wordt gemeten doormiddel van ademgasanalyse. Voorafgaand aan de test vragen we je om een aantal vragen te beantwoorden. Op basis van die screening wordt bepaald of het uitvoeren van de test verantwoord is. Als er geen bijzonderheden zijn wordt je uitgenodigd voor een testafspraak.

Voor wie is een inspanningstest?

Een inspanningstest is voor hardlopers en fietsers die meer willen weten over:

  • huidige fitheid/duur uithoudingsvermogen;
  • optimalisering van trainingsprogramma’s;
  • meetbare progressie.

Let op: dit onderzoek is niet geschikt als u een gezondheidsscreening wilt, daarvoor moet je bij een van onze sportartsen zijn.

Meer informatie over een gezondsheidsscreening

Waarom een inspanningstest?

Dit onderzoek geeft uitgebreide informatie over jouw lichamelijke conditie. De uitkomst kun je vervolgens gebruiken om je duursportprestaties te beoordelen en je trainingsprogramma’s te optimaliseren. In plaats van werken met een algemeen trainingsprogramma kun je je programma op basis van de onderzoeksresultaten personaliseren. Een gepersonaliseerd trainingsprogramma draagt bij aan je prestatieverbetering en vermindert de kans op blessures. Wil jij je je sportieve loopbaan naar een hoger niveau tillen? Maak dan nu een afspraak via het volgende formulier.

Tarieven

Inspanningstest | 60 minuten € 125 (eenmalig)
Begeleiding na test | Per uur € 75

Afspraak maken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.