Inspanningstest (VO2 Max)

Wat is een inspanningstest?

Een inspanningstest wordt uitgevoerd op een loopband of fiets en bepaalt het huidige inspanningsvermogen van duursporters.

Tijdens de test krijg je een borstband om en een masker op om hartslag en ademgas data te verzamelen. De test duurt maximaal 20 minuten waarbij de intensiteit geleidelijk maar stevig wordt opgeschroefd tot aan het punt dat je het echt niet meer vol kunt houden. Wanneer jij je maximale inspanningsvermogen hebt bereikt, wordt de test afgebroken en zal de bewegingswetenschapper die de test heeft afgenomen de data analyseren.

Tijdens de analyse wordt gekeken hoe jouw lijf heeft gereageerd op de steeds toenemende inspanning. Met deze data wordt jouw maximale zuurstofopname (VO2-max), jouw omslagpunten en persoonlijke trainingszones bepaald.

Op basis van je resultaten geeft de bewegingswetenschapper jou een persoonlijk advies over hoe je effectief kunt trainen en het prestatievermogen verbeterd.

Voor wie is een inspanningstest?

Een inspanningstest is voor duursporters die meer willen weten over:

  • hun maximale inspanningsvermogen;
  • efficiënt en data-gedreven trainen;
  • meetbare progressie.

Let op: de inspanningstesten zijn een commerciële dienst voor gezonde sporters en zullen dus niet door de zorgverzekeraar vergoed worden. Deze test is niet bedoeld om vast te stellen of er sprake is van hart of longaandoeningen. Daarvoor verwijzen wij je graag door naar een van onze artsen van het sportmedisch centrum Den Haag.

Meer informatie over een gezondsheidsscreening

Waarom een inspanningstest?

Met een inspanningstest kun je je trainingsschema nauwkeurig personaliseren in plaats van het te baseren op algemene modellen. Gerichter trainen optimaliseert de prestaties en verkleint de kans op blessures. Investeer in jouw sportieve loopbaan en boek vandaag nog een inspanningstest via het onderstaande formulier.

Tarieven

Inspanningstest | 60 minuten € 150 (eenmalig)
Begeleiding na test | Per uur € 75

Afspraak maken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.