Medical Taping Concept

Het Medical Taping Concept is een nieuwe vorm van tapen, met materiaal dat licht en elastisch is. De CureTape is toepasbaar in een breed scala van gezondheidsproblemen, waaronder bij nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, hydrops of haematoom), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting en hoofdpijnklachten.

Bel ons 085 301 15 05 Afspraak inplannen

Ontstaan van Medical Taping Concept

Het Medical Taping Concept is in de jaren zeventig ontstaan in Japan en Korea. De tapemethodes werden ontwikkeld met de gedachte dat beweging en spieractiviteit, essentieel zijn om gezondheid te kunnen behouden of te herstellen. Door middel van deze gedachte werden er verschillende elastische tapetechnieken ontwikkeld. Die technieken kunnen de spieren ondersteunen in hun functie, zonder de beweging te beperken. Door de spieren die aangedaan zijn, op deze manier te behandelen, wordt het herstelproces van het lichaam geactiveerd. Met de ontwikkeling mee, kwam men erachter dat niet alleen de spieren behandeld konden worden middels deze methode.

CureTape

De CureTape is dusdanig ontwikkeld, dat dit overeenkomt met de elasticiteit en het gewicht van de menselijke huid. De tape heeft door de elasticiteit een soort liftende werking op de opperhuid. In de ruimte onder de opperhuid liggen allerlei receptoren en bloed- en lymfevaatjes. Bij een weefselbeschadiging ontstaat er een ontstekingsreactie en komt er door middel van zwelling te veel druk te staan op de pijnreceptoren onder de opperhuid. Door de liftende werking van de CureTape, neemt deze druk af en worden de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer hersteld. De druk op de pijnreceptoren en de ervaren pijn nemen daarmee af. Dit bevordert automatisch het bewegingspatroon.

De immobilisatie periode moet daarom zo kort mogelijk zijn. Middels de elasticiteit van de CureTape vindt er nauwelijks tot geen immobilisatieperiode plaats. CureTape ondersteunt het lichaam precies wat het onder optimale omstandigheden zelf zou doen.

 

CureTape is ontwikkeld met antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen. Hierdoor kan de CureTape een langere tijd achtereen worden gedragen en vindt er dus ook 24-uur per dag behandeling plaats.

De tape bevat de volgende effecten:

  • Spierfunctie verbeteren door tonusregulatie;
  • Belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer opheffen;
  • Pijndemping;
  • Ondersteunen gewrichtsfunctie, door stimuleren van proprioceptie, correcties van de bewegingsrichting en vergroten van de stabiliteit;
  • Neuro-reflectoire beïnvloeding.