Fysiotherapie onderlichaam

Met de onderste extremiteit, worden binnen de fysiotherapie, klachten in ons onderlichaam bedoeld. Ons onderlichaam heeft als doel de voortbeweging te stimuleren en meer steun te bieden. Klachten in ons onderlichaam verdelen we in de volgende categorieën:

Bel ons 085 301 15 05 Afspraak inplannen

Onze werkwijze

In onze praktijken zien wij veel patiënten met klachten in het onderlichaam. Dit kan zijn door bijvoorbeeld een blessure tijdens het sporten, een verkeerde beweging of door slijtage.

Links ziet u onze werkwijze. Om een oplossing te vinden voor de klachten, starten wij altijd met een intakegesprek met een vragenlijst. Ook zullen wij tijdens het intakegesprek een aantal testen uitvoeren. Aan de hand hiervan kunnen wij een individueel behandelplan opstellen met persoonlijke en tijdgebonden doelstellingen. Zo weten onze patiënten wat zij kunnen verwachten en waar zij naartoe kunnen werken.

Over ons

De behandeling

De behandeling van klachten in het onderlichaam, zal voortvloeien uit de uitkomsten van het intakegesprek in combinatie met een lichamelijk onderzoek. Informatie en advies (zeker bij terugkomende klachten), zal hier altijd een deel van zijn. De behandeling bij klachten van het onderlichaam zijn grotendeels gericht op het trainen van kracht, coördinatie, stabiliteit en de bewegelijkheid van de gewrichten. In sommige situaties kan mobilisatie, massage, dry needling of shockwave therapie nog een aanvulling zijn.

Dankzij Jordy kon ik eindelijk na enkele maanden weer op het veld staan, na een gescheurde meniscus. Hij heeft mij erg goed begeleid en hield goed rekening met mijn pijn en grenzen.

— Melissa

Veelvoorkomende aandoeningen in het onderlichaam

Er zijn talloze aandoeningen in het onderlichaam, die niet op twee handen zijn te tellen. Toch zijn er genoeg klachten die wij wekelijks, al dan niet dagelijks tegenkomen in onze praktijken:

Ervaart u klachten in het onderlichaam, zoals in de knie of enkel? Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar. Afspraak maken

Vergoeding

Behandeling binnen deze specialisatie vallen onder reguliere fysiotherapie. Bekijk hier onze tarieven en vergoedingen.

Tarieven

 

Fysiotherapie zitting € 45
Fysiotherapie zitting aan huis € 68
Manuele therapie zitting € 55
Manuele therapie zitting aan huis € 78
Geriatrie fysiotherapie/ Bekkenfysiotherapie € 55
Geriatrie fysiotherapie/ Bekkenfysiotherapie aan huis € 78
Oefentherapie Mensendieck € 55
Oefentherapie Mensendieck aan huis € 78
Lange zitting fysiotherapie € 75
Lange zitting fysiotherapie aan huis € 90
Eenmalig onderzoek fysiotherapie € 65
Intake en onderzoek met of zonder verwijzing € 55
Intake en onderzoek met of zonder verwijzing aan huis € 68
Langdurige tijdrovende rapportage € 95
Niet nagekomen of niet op tijd afgezegde afspraak € 40

Klachten snel en effectief behandeld

In onze fysiotherapie praktijken in Den Haag en omstreken behandelen wij patiënten met diverse klachten. Zo krijgen wij bijvoorbeeld dagelijks te maken met klachten die uit sportactiviteiten voortkomen. Denk hierbij aan onder andere een verzwikte enkel of een gescheurde kruisband. Naast deze sport gerelateerde blessures zien we ook wekelijks een patroon van klachten die het dagelijks functioneren belemmeren.