Tekst
Lettertype

Chronische aandoeningen

Chronische aandoeningen

Chronische indicaties verwijzen naar langdurige gezondheidsproblemen die continu management en zorg vereisen. Deze omvatten aandoeningen zoals chronische pijn, artritis, fibromyalgie, chronische vermoeidheidssyndroom en andere musculoskeletale en neurologische aandoeningen. Voor veel mensen met chronische indicaties kan het dagelijks functioneren aanzienlijk worden belemmerd, waardoor hun kwaliteit van leven wordt aangetast.

Afspraak inplannen

Fysiotherapie voor Chronische Indicaties

Performance-based fysiotherapie is een duurzame oplossing bij chronische aandoeningen en gaat verder dan symptoombestrijding. Performance-based fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de algehele functionele capaciteit van een individu.

Deze benadering omvat vaak een combinatie van krachttraining, mobilisatie-oefeningen, flexibiliteitstraining en functionele bewegingspatronen. Het hoofddoel is om om de patiënten in staat te stellen dagelijkse activiteiten uit te voeren met meer gemak en vertrouwen.

Wat betekent dit voor u?

  • Verbeterde functionele capaciteit: Door te focussen op het verbeteren van kracht, flexibiliteit en mobiliteit kunnen patiënten met chronische indicaties hun functionele capaciteit aanzienlijk verbeteren. Dit vertaalt zich in een beter vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren, zoals lopen, tillen en buigen, wat hun algehele kwaliteit van leven verbetert.
  • Pijnverlichting op lange termijn: Terwijl traditionele therapieën zich vaak richten op het verminderen van pijn op korte termijn, kan performance-based fysiotherapie helpen bij het verminderen van chronische pijn op lange termijn. Dit komt doordat het de onderliggende oorzaken van pijn aanpakt, zoals spierzwakte, slechte houding en beperkte mobiliteit.
  • Bevordering van zelfredzaamheid: Door patiënten te helpen hun functionele capaciteit te verbeteren, stelt performance-based fysiotherapie hen in staat om zelfstandiger te worden in hun dagelijks leven. Dit kan hun zelfvertrouwen vergroten en hen helpen een actievere levensstijl te leiden.
  • Preventie van Toekomstige Complicaties: Door te werken aan het verbeteren van kracht, flexibiliteit en mobiliteit, kan performance-based fysiotherapie helpen bij het voorkomen van toekomstige complicaties en verwondingen. Dit is vooral belangrijk voor mensen met chronische indicaties, omdat ze vatbaarder kunnen zijn voor letsel als gevolg van verminderde functionele capaciteit.