Fysiotherapie bovenlichaam

Met de bovenste extremiteit, worden binnen de fysiotherapie, klachten in ons bovenlichaam bedoeld. Binnen onze praktijken zien wij veel uiteenlopende klachten van het bovenlichaam met verschillende oorzaken. Een verkeerde houding, een sportblessure of een ongeluk zijn de meest voorkomende oorzaken. Klachten in ons bovenlichaam verdelen we in de volgende categorieën:

Bel ons 085 301 15 05 Afspraak inplannen

Onze werkwijze

In onze praktijken zien wij veel patiënten met klachten in het bovenlichaam. Dit kan zijn door bijvoorbeeld een blessure tijdens het sporten, een verkeerde beweging, door slijtage, maar denk tegenwoordig ook aan het thuis werken. Door te lang achter elkaar te zitten, kun je klachten aan het bovenlichaam ervaren.

Links ziet u onze werkwijze. Om een oplossing te vinden voor de klachten, starten wij altijd met een intakegesprek met een vragenlijst. Ook zullen wij tijdens het intakegesprek een aantal testen uitvoeren. Aan de hand hiervan kunnen wij een individueel behandelplan opstellen met persoonlijke en tijdgebonden doelstellingen. Zo weten onze patiënten wat zij kunnen verwachten en waar zij naartoe kunnen werken. Voor betere diagnostiek kan er ook een echografisch onderzoek worden gedaan

Over ons

De behandeling

De behandeling van klachten in het bovenlichaam, zal voortvloeien uit de uitkomsten van het intakegesprek in combinatie met een lichamelijk onderzoek. Informatie en advies (zeker bij terugkomende klachten), zal hier altijd een deel van zijn. De behandeling bij klachten van het bovenlichaam zijn grotendeels gericht op het trainen van kracht, coördinatie, stabiliteit en de bewegelijkheid van de gewrichten. In sommige situaties kan mobilisatie, massage, dry needling of shockwave therapie nog een aanvulling zijn.

Na zo lang thuis te hebben gewerkt, ervaarde ik veel pijn aan mijn onderrug. Na een goede behandeling en advies van Lloyd kan ik weer klachtenvrij thuiswerken.

— Peter

Veelvoorkomende aandoeningen in het bovenlichaam

Er zijn talloze aandoeningen in het bovenlichaam. Zeker nu veel mensen thuis werken, ervaren wij dat er meer klachten zijn aan het bovenlichaam. Er zijn veel klachten die wij wekelijks, al dan niet dagelijks tegenkomen in onze praktijken:

Klachten snel en effectief behandeld

In onze fysiotherapie praktijken in Den Haag en omstreken behandelen wij patiënten met diverse klachten. Zo krijgen wij bijvoorbeeld dagelijks te maken met klachten die uit sportactiviteiten voortkomen. Denk hierbij aan onder andere een verzwikte enkel of een gescheurde kruisband. Naast deze sport gerelateerde blessures zien we ook wekelijks een patroon van klachten die het dagelijks functioneren belemmeren.