Tekst
Lettertype

Tennisarm

Wat is een tennisarm?

Wat is een tennisarm? Dit wordt ook wel tenniselleboog genoemd en is een vervelende/veelvoorkomende blessure die je vaak tijdens de dagelijkse activiteiten belemmert. Deze aandoening is een peesontsteking in de elleboog. De pijn treedt vaak aan de buitenkant van de elleboog op. In sommige gevallen straalt de pijn ook naar de onderarm en pols uit.

Oorzaken van een tennisarm

De meest voorkomende oorzaak van een tennisarm is overbelasting. De overbelasting kan ontstaan door veel je onderarm te draaien. Er zullen dan scheurtjes in de pees ontstaan van de elleboog. Deze aandoening is niet eens vaak een gevolg van overbelasting vanuit de sport, maar tijdens bepaalde werkzaamheden op het werk. Denk hierbij aan schilderen, tuinieren, metselwerk etc.

Symptomen

Er is een duidelijk symptoom aan te wijzen en dat is hevige pijn aan de buitenkant van je elleboog. Vooral als je buig-bewegingen maakt met je pols of je je elleboog strekt. Ook kan het pijn doen als je een krachtige vuist maakt.

Tennisarm en fysiotherapie

Wilt u een tennisarm laten behandelen? Deze aandoening is vooral op te lossen door diverse oefeningen uit te oefenen. Samen zullen wij een stappenplan maken om de klachten te verhelpen en zullen wij preventief advies bieden.

Neem voor vragen gerust contact op of maak hier direct uw afspraak aan.