Handtherapie

Handtherapie bij hand- en polsklachten

U bent op zoek naar handtherapie. B&B Healthcare heeft meerdere fysiotherapeuten in dienst met handtherapie als specialisme. Handfysiotherapie biedt een oplossing voor patiënten met hand- en polsklachten.

In Nederland melden er zich jaarlijks gemiddeld 125.000 mensen met hand- en polsklachten. Jaarlijks zien we ook een grote stijging hiervan. Toch blijven mensen, met klachten die er langzaam in sluipen, vaak weg bij specialisten met de gedachte en hoop dat het binnen een paar dagen weer wegtrekt. Vaak zijn de juiste adviezen en gerichte oefeningen van een handfysiotherapeut een goede oplossing voor dit soort klachten.

Bel ons 085 301 15 05 Afspraak inplannen

Handfysiotherapie bij B&B Healthcare

Door te trainen onder begeleiding en de juiste adviezen van een handfysiotherapeut, worden mensen met een blessure aan de hand of pols, zich bewust van het huidige en gewenste functioneren. Ook manuele therapie, tapetechnieken, huiswerkoefeningen en SPALK kunnen als therapie bijdragen aan het halen van een doel, oftewel het verbeteren van het dagelijks functioneren.

Afhankelijk van de ernst van de blessure kan de duur en de inhoud van de revalidatie variëren. De meeste winst in het functioneren, is het vaakst te behalen in de eerste periode. Hierdoor zal er aan het begin van het traject beroep worden gedaan op de eigen inzet, met als voorbeeld het opvolgen van de adviezen en het uitvoeren van de gerichte oefeningen. Door deze gerichte aanpak en specifieke kennis streeft u samen met de handfysiotherapeut naar een zo goed mogelijk eindresultaat binnen een zo kort mogelijke tijd.

Oorzaken van hand- en polsklachten

Tijdens alledaagse bezigheden gebruiken we onze handen meer dan we denken. Een combinatie van kracht en coördinatie, die elkaar nauwkeurig afwisselen, zorgen ervoor dat wij onze alle daagse dingen kunnen doen. In de hand bevinden zich meer dan 40 spieren en pezen, die de bewegingen tijdens onze activiteiten aansturen. Dit doen zij in samenwerking met botstructuren, zenuwen, huid en aderen. Wanneer deze niet optimaal (samen)werken, zijn de simpelste alledaagse activiteiten niet meer zo simpel. Pijn, beschadiging of verstoring van deze samenwerking kunnen hier een oorzaak van zijn.