Frozen shoulder

Frozen shoulder

Wat is een frozen shoulder? Bij deze aandoening is er sprake van een ontsteking in het gewrichtskapsel in de schouder met als gevolg dat er een verdikking ontstaat. Hierdoor ontstaat er dus bewegingsverlies en kan uiteindelijk gepaard gaan met hevige pijnklachten. Dit komt vooral veel voor bij personen boven de 40 jaar. Ook diabetes patiënten hebben een grotere kans op een deze aandoening.

Wilt u zo snel mogelijk van uw frozen shoulder af? Maak een afspraak in één van onze praktijken. Afspraak maken

Oorzaken frozen shoulder

Deze aandoening ontstaat vaak door een ongeluk, maar kan ook spontaan ontstaan. Op deze manier maken wij daarom een onderscheid tussen primaire en secundaire frozen shoulder. Deze aandoening aan de hand van een ongeluk of na een operatie is “secundair” en als de ontsteking spontaan ontstaat is het “primair”.

Klachten en beloop

De pijn ontstaat geleider en zal op de duur heviger worden. De pijn ontstaat vooral aan de buitenzijde van de schouder en kan uitstralen naar de arm. Ook zal je een bewegingsbeperking ervaren. Het beloop van deze aandoening kenmerkt zich door 3 fases:

  1. Freezing fase . In deze fase ontstaan de pijn en stijfheid in het gewrichtskapsel in de schouder en kan wel tot 9 maanden duren;
  2.  Frozen fase. In deze fase zullen de pijnklachten geleidelijk verminderen, maar zijn de bewegingen nog beperkt door de stijfheid van het kapsel. Deze fase kan 4 tot 12 maanden duren;
  3. Thawing fase. In deze laatste fase treedt geleidelijk herstel van de beweeglijkheid van het schouder gewricht op. Ook zal de pijn geleidelijk afnemen. Deze fase kan maximaal 2 jaar duren.

Behandeling in Den Haag

Wilt u een frozen shoulder laten behandelen? Bij deze aandoening (vooral in de freezing fase) zal er zo min mogelijk gedaan worden, omdat de schouder veel moet rusten. Daarna zullen wij geleidelijk ondersteuning bieden om de mobiliteit en beweeglijkheid van de schouder te verbeteren. Heeft u last van een frozen shoulder en wilt u dit laten behandelen? Wij hebben meerdere fysiopraktijken in Den Haag. Maak vandaag nog een afspraak bij de dichtstbijzijnde praktijk bij u in de buurt.

Onze schouderspecialisten