Locatie Voorburg

Gecombineerde Leefstijlinterventie

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijlinterventie. Dit is een programma dat gericht is op het verbeteren van de leefstijl van mensen met overgewicht of obesitas. Het doel van GLI is om mensen te helpen een gezondere levensstijl te ontwikkelen door middel van begeleiding op het gebied van voeding, beweging en gedrag.

Je komt voor GLI in aanmerking als er sprake is van één van onderstaande punten:

  • Een Body Mass Index (BMI) van 25 of hoger met bijkomende gezondheidsrisico’s, zoals diabetes type 2, hypertensie of hart- en vaatziekten.
  • Een BMI van 30 of hoger, ongeacht de aanwezigheid van bijkomende gezondheidsproblemen.

SLIMMER programma

Het SLIMMER programma, gegeven op locatie Voorburg, biedt uitkomst voor gezondere leefstijl. Dit tweejarige traject combineert individuele begeleiding met groepssessies. Ons multidisciplinaire team van gecertificeerde en geregistreerde specialisten helpt je bij het aanpassen van je leefgewoonten. Dit team omvat:

  • een diëtist;
  • een fysiotherapeut;
  • een leefstijlcoach.

Naast het stimuleren van meer beweging en gezondere voeding, wordt er ook aandacht besteed aan goed slapen en het verminderen van stress.

Het GLI SLIMMER programma wordt gegeven op locatie Voorburg.

Bekijk hier het SLIMMER programma

Voordelen van GLI

  • Gewichtsverlies en gewichtsbehoud: GLI helpt deelnemers bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht, wat kan leiden tot een vermindering van gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten.
  • Verbeterde fysieke conditie: Door een verhoogde fysieke activiteit verbeteren deelnemers hun uithoudingsvermogen, kracht en algehele fitheid.
  • Gezondere voedingsgewoonten: Deelnemers leren gezondere voedingskeuzes te maken, wat bijdraagt aan hun algehele welzijn.
  • Langdurige gedragsverandering: Door de focus op gedragsverandering helpt GLI deelnemers bij het ontwikkelen van duurzame gezonde gewoonten.
  • Mentale gezondheid: Deelnemers kunnen ook profiteren van verbeterde mentale gezondheid en welzijn door regelmatige beweging en betere voedingsgewoonten.

Geïntegreerde aanpak

De samenwerking tussen onze leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut zorgt ervoor dat deelnemers een geïntegreerde aanpak krijgen die alle aspecten van hun gezondheid en welzijn aanpakt. Hierdoor wordt de kans op succes en langdurige gedragsverandering vergroot.

Wat is de vergoeding voor GLI?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie wordt sinds 2019 vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering in Nederland. Dit betekent dat deelnemers geen eigen bijdrage hoeven te betalen voor het volgen van een GLI-programma.

Wel is het een vereiste om een verwijzing van de huisarts te krijgen om in aanmerking te komen voor de vergoeding.