Locatie Maassluis

Gecombineerde Leefstijlinterventie

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijlinterventie, een programma dat zich richt op het verbeteren van de leefstijl van mensen met overgewicht of obesitas. Het doel van dit programma is om mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van een gezondere levensstijl door middel van begeleiding op het gebied van voeding, beweging en gedragsverandering.

Je komt in aanmerking voor deelname aan GLI als je aan een van de volgende criteria voldoet:

  • Een Body Mass Index (BMI) van 25 of hoger in combinatie met bijkomende gezondheidsrisico’s zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk of hart- en vaatziekten.
  • Een BMI van 30 of hoger, ongeacht de aanwezigheid van andere gezondheidsproblemen.

BeweegKuur programma

Het BEWEEGKUUR programma, gegeven op locatie Maassluis de Vloot, biedt uitkomst voor gezondere leefstijl. Het kernaspect van de BeweegKuur GLI is het realiseren van gedragsverandering door begeleiding van een leefstijlcoach, een fysiotherapeut en een voedingsprofessional. Het programma maakt gebruik van activerende werkvormen, plezier in deelname en motivational interviewing. De deelnemer heeft hierbij zelf de regie door persoonlijke doelen te stellen en zelfmanagement toe te passen.

Het GLI BeweegKuur programma is momenteel alleen op locatie Maassluis de Vloot beschikbaar.

Voordelen van GLI BeweegKuur

  • Gezondheidsverbetering: Door de nadruk op voeding, beweging en gedragsverandering helpt de BeweegKuur bij gewichtsverlies, verlaging van de bloeddruk, betere bloedsuikerspiegels en vermindering van het risico op hart- en vaatziekten.
  • Deskundige Ondersteuning: Deelnemers krijgen begeleiding van een team van experts, waaronder leefstijlcoaches, beweegprofessionals en voedingsdeskundigen, wat zorgt voor een integrale aanpak en gepersonaliseerd advies.
  • Eigen Regie: Deelnemers worden gestimuleerd om de controle over hun eigen proces te nemen door persoonlijke doelen te stellen en actief te werken aan hun gezondheid, wat zelfmanagement en duurzame gedragsverandering bevordert.
  • Gezamenlijke Besluitvorming: Beslissingen worden in overleg met de professionals genomen, wat zorgt voor een gevoel van betrokkenheid en eigenaarschap bij de deelnemers.
  • Langdurige Veranderingen: De nadruk op gedragsverandering en zelfmanagement ondersteunt deelnemers niet alleen tijdens het programma, maar helpt hen ook om op lange termijn een gezonde levensstijl te behouden.

Geïntegreerde aanpak

De samenwerking tussen onze leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut zorgt ervoor dat deelnemers een geïntegreerde aanpak krijgen die alle aspecten van hun gezondheid en welzijn aanpakt. Hierdoor wordt de kans op succes en langdurige gedragsverandering vergroot.

Wat is de vergoeding voor GLI?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie wordt sinds 2019 vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering in Nederland. Dit betekent dat deelnemers geen eigen bijdrage hoeven te betalen voor het volgen van een GLI-programma.

Wel is het een vereiste om een verwijzing van de huisarts te krijgen om in aanmerking te komen voor de vergoeding.