Longfysiotherapie

Gezonde longen zijn van levensbelang. Ze zorgen namelijk voor zuurstof, waardoor het hart blijft kloppen en de hersenen blijven werken. Longfysiotherapie is een specialistisch onderdeel binnen de fysiotherapie. Onze longfysiotherapeuten richten zich op patiënten met long- of luchtweg gerelateerde klachten/aandoeningen.

Bel ons 085 301 15 05 Afspraak inplannen

Longfysiotherapie bij B&B Healthcare

Allereerst volgt er een intakegesprek met een longfysiotherapeut, waarin u uw klachten bespreekt. Tijdens deze intake zal de specialist ook enkele onderzoeken verrichten om de klachten beter in kaart te brengen. Tevens zal de fysiotherapeut controleren wat in rust en tijdens inspanningen het zuurstofpercentage in uw bloed is (d.m.v. een saturatiemeter). Ook meten wij tijdens de intake de mate van kortademigheid/benauwdheid (d.m.v. een BORG-score). Aan de hand van de resultaten wordt er een behandelvoorstel gemaakt om weer maximaal te herstellen. Tijdens én na het behandeltraject worden de zuurstofpercentage en BORG-score opnieuw gemeten om te controleren of er vooruitgang is geboekt.

Onze longfysiotherapeuten begeleiden u vervolgens met een persoonlijk behandeltraject (2 à 3 keer per week). Gedurende dit traject besteedt de specialist zijn/haar aandacht op het volgende:

B&B Healthcare heeft specialisten in-house voor alle long-gerelateerde klachten. Afspraak maken

Voor wie is longfysiotherapie?

Longfysiotherapie is er voor patiënten met luchtweg- en long gerelateerde klachten. Veelvoorkomende klachten die wij in onze praktijken behandelen zijn onder andere:

  • COPD;
  • Astma;
  • Pneumonie (longontsteking);
  • Longfibrose;
  • (Chronische) bronchitis;
  • Cystic Fibrosis.

Fysiotherapie aan huis

Mocht u door omstandigheden niet in staat zijn om naar één van onze praktijken te komen, dan is fysiotherapie aan huis ook een optie. Onze fysiotherapeut komt dan langs om u thuis te ondersteunen.

Vanwege COVID’19 was mijn conditie helemaal verdwenen. Ik had moeite met bewegen en was binnen 10 minuten helemaal op. Dankzij de goede begeleiding van Lloyd, kon ik enkele weken later weer rustig aan sporten!

— Anjali

Tarieven

 

Fysiotherapie zitting € 45
Fysiotherapie zitting aan huis € 68
Manuele therapie zitting € 55
Manuele therapie zitting aan huis € 78
Geriatrie fysiotherapie/ Bekkenfysiotherapie € 55
Geriatrie fysiotherapie/ Bekkenfysiotherapie aan huis € 78
Oefentherapie Mensendieck € 55
Oefentherapie Mensendieck aan huis € 78
Lange zitting fysiotherapie € 75
Lange zitting fysiotherapie aan huis € 90
Eenmalig onderzoek fysiotherapie € 65
Intake en onderzoek met of zonder verwijzing € 55
Intake en onderzoek met of zonder verwijzing aan huis € 68
Langdurige tijdrovende rapportage € 95
Niet nagekomen of niet op tijd afgezegde afspraak € 40

Vergoeding

Behandeling binnen deze specialisatie vallen onder reguliere fysiotherapie. Bekijk hier onze tarieven en vergoedingen.