Haptotherapie

Haptotherapie is een therapievorm die gebruikt maakt van voelen en gevoelens in al haar gelaagdheden in het dagelijks leven waardoor je meer lichaamsbewustzijn kan ontwikkelen. Het gaat om de balans tussen denken, voelen en handelen.

Tijdens de therapie onderzoek je gelaagdheden van voelen en gevoelens samen met de haptotherapeut door stil te staan bij wat je voelt en hoe je voelt en door te reflecteren op hoe je met die gevoelens om (wilt) gaan. Door tijdens de therapiesessies in gesprek te gaan en te oefenen met voelen en reflecteren op je gevoelens, word je je gewaar wat voelen en gevoelens jou kunnen opleveren voor jouw welbevinden en hoe dit van invloed is op de klachten die jij ervaart.

Ook kan de haptotherapeut door aanraken jouw ervaringen aanreiken met hoe jij omgaat met voelen en gevoelens en hoe dit invloed heeft op jouw klachten. Zo wordt duidelijk hoe je gewend bent met jezelf en situaties om te gaan. Wanneer je dat inzicht hebt ontstaat de mogelijkheid tot verandering in je manier van omgaan met gevoelens wat invloed heeft op de klacht die jij ervaart. Haptotherapie helpt bij (onbegrepen) lichamelijke klachten, zoals nek- en rugpijn en bij trauma, rouw, kanker, depressie, sportblessures en burn-out.

Afspraak maken