Haptotherapie

Vind je balans in denken, voelen en doen.

Haptotherapie is een lichaamsgerichte therapie voor als jij het contact met jezelf en contact met anderen wil verdiepen.

Zit je veel in je hoofd, wil je meer voelen maar weet je niet hoe? Onze haptotherapeut Pamela den Heijer leert jou graag d.m.v. aanraking en oefeningen opnieuw te luisteren naar je lichaam en hierop te vertrouwen als informatiebron.

Benieuwd wat Pamela voor je kan betekenen? Neem gerust contact met haar op. Contact opnemen

Onbegrepen klachten

Bij onbegrepen lichamelijk klachten is er een signaal dat zorgt voor verstoring in het lichaam. Vaak wordt dan ergens in het lichaam een bedreiging ervaren. Het is alleen onduidelijk wat die bedreiging precies is en waardoor het wordt veroorzaakt en waarom het lichaam hierdoor uit balans raakt. Je ervaart vaak weinig ruimte in je lichaam en emoties worden vastgehouden. Weer contact maken met de emoties in het lichaam, maakt dat er ruimte komt waardoor er weer andere mogelijkheden ontstaan waardoor ruimte ontstaat om jezelf verder te ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Hierdoor nemen de klachten vaak ook af.

Trauma

Hoe je met jouw emoties omgaat is voelbaar in het lichaam. Traumatische gebeurtenissen worden in het lichaam opgeslagen: bij een nieuwe ervaring die lijkt op de oorspronkelijke trauma ervaring ontstaan er signalen in het lichamen die klachten kunnen veroorzaken. Deze klachten zijn een sleutel om bij de oorspronkelijke traumatische herinnering te komen waarmee er een kans is om het oorspronkelijke trauma te helen. Haptotherapie ondersteunt je in het benutten van deze kans.

Rouw

Er zijn veel vormen van verlies waarbij sprake is van rouw, denk aan verlies van baan, relatie of overlijden van een dierbare. Rouwen is ingewikkeld. Haptotherapie kan ondersteuning bieden als het rouwproces stagneert of je ondersteuning nodig hebt bij het doorlopen van de fasen van jouw rouwproces.

Burn out en depressie

Vaak doen je dingen op een automatische piloot en nemen je niet waar welke signalen het lichaam geeft. Op een gegeven moment kan je zo het contact met jezelf kwijtraken dat je uitgeblust raakt en gevoelens van leegte ervaart. Haptotherapie kan helpen om weer contact te maken met je lichaam, oude patronen waardoor je uitgeblust raakte te doorbreken en weer meer zingeving in je leven te ervaren.

Kanker

Bij kanker gebeurd er veel in en met je lichaam. Vaak ben je tijdens de behandeling op heel instrumentele manier aangeraakt en kwam je in een overlevingsmodus terecht: emoties werden weggestopt en je ging uit contact met je lichaam om te kunnen overleven. Haptotherapie kan helpen om weer in contact te komen met je lichaam en jouw eigen emoties.

Relaties

In een relatie (partnerrelatie, vriendschaprelatie, maar ook werkrelatie) is het altijd zoeken naar een balans tussen verbinding en autonomie, naar afstand en nabij. Soms is deze balans even verstoort. Haptotherapie kan helpen zichtbaar maken waar nog ontwikkelmogelijkheden liggen om deze balans weer te vinden of te optimaliseren. Kijken naar waar de ontwikkelmogelijkheden liggen kan individueel of samen.

Ben je benieuwd wat haptotherapie voor je kan betekenen? Neem contact op met onze haptotherapeut Pamela. Contact opnemen