Geriatrie

Geriatrie, een weg naar actief ouder worden!

Geriatrie fysiotherapie is een gespecialiseerd gebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op het behandelen en begeleiden van ouderen.

Wij begrijpen maar al te goed dat elke senior een eigen reis heeft en bieden daarom geen standaardoplossingen, maar een op maat gemaakt traject dat past bij uw doelen en levensstijl. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn er om u te ondersteunen bij het behouden van de mobiliteit, het verbeteren van spierkracht en het bevorderen van een actieve levensstijl, ongeacht de leeftijd.

Investeer in een toekomst van actief ouder worden. Wij helpen uw welzijnsdoelen te bereiken en zodat u kunt genieten van een leven vol vitaliteit en beweging.

Momenteel hebben wij alleen op locatie Hubertusduin een fysiotherapeut lopen die gespecialiseerd is in Geriatrie. 

Bel ons 085 301 15 05 Afspraak maken

Geriatrie bij B&B Healthcare

  • Individuele Aandacht: We nemen de tijd om naar jouw specifieke behoeften te luisteren en ontwerpen een behandelplan dat bij jou past. Geen one-size-fits-all aanpak, maar een persoonlijke benadering.
  • Focus op Preventie: Onze benadering gaat verder dan symptoombestrijding. We streven naar preventie door het identificeren van risicofactoren en het implementeren van strategieën om toekomstige problemen te voorkomen.
  • Actieve Ouderdom: We geloven in het bevorderen van een actieve levensstijl. Samen werken we aan het behouden van mobiliteit, het vergroten van de balans en het herwinnen van kracht, zodat je kunt genieten van elke fase van het leven.

Aspecten van onze Geriatrie trajecten

  1.  Valpreventie: Ouderen hebben vaak een verhoogd risico op vallen. Onze specialisten evalueren de risicofactoren voor vallen en ontwikkelen vervolgens programma’s om de balans, spierkracht en stabiliteit te verbeteren. Dit kan helpen om het risico op vallen te verminderen en daarmee ook het risico op letsel.
  2. Behandeling van musculoskeletale problemen: Oudere volwassenen ervaren vaak musculoskeletale aandoeningen zoals artritis, osteoporose of gewrichtspijn. Geriatriefysiotherapie omvat behandelingen gericht op het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het versterken van spieren rond aangetaste gewrichten.
  3. Revalidatie na een beroerte of letsel: Voor ouderen die een beroerte hebben gehad of een ander soort letsel hebben opgelopen, kan geriatrie fysiotherapie een belangrijke rol spelen bij revalidatie. Het richt zich op het herwinnen van mobiliteit, spierkracht en zelfstandigheid.
  4. Functionele training: Onze therapeuten helpen ouderen bij het behouden of herwinnen van functionele capaciteiten, zoals lopen, staan, opstaan uit een stoel of bed, en andere dagelijkse activiteiten die essentieel zijn voor zelfstandigheid.