Tekst
Lettertype

Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck

Heb je last van lichamelijke klachten, zoals rugpijn, nekpijn of andere bewegingsgerelateerde ongemakken? Oefentherapie Mensendieck is bewezen een waardevolle aanvulling om je herstel te bevorderen. Momenteel beschikt alleen onze locatie Hubertusduin over een fysiotherapeut met deze specialisatie.

Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelingsmethode die gericht is op het verbeteren van lichaamshouding en bewegingsgewoonten. Het doel is om ongunstige gewoonten te doorbreken en gezondere patronen aan te leren.

Bel ons 085 301 15 05 Afspraak maken

Behandeltraject Oefentherapie Mensendieck

In het begin van het behandelproces worden de eerste twee fasen gewijd aan een grondig intakegesprek en een gedetailleerd onderzoek. De oefentherapeut neemt de tijd om de bron van uw klachten te achterhalen. Wat zijn uw dagelijkse activiteiten? Welke bewegingen of houdingen veroorzaken ongemak? Samen met de oefentherapeut analyseert u, gebruikmakend van spiegels, uw houding en bewegingspatronen. Tijdens deze sessies biedt de oefentherapeut inzicht in de nauwe relatie tussen uw manier van bewegen en de ervaren klachten.

De volgende fase van de behandeling omvat actieve oefensessies. Via specifieke oefeningen wordt u zich bewust van uw houding en bewegingsgewoonten, en leert u doelgerichte verbeteringen aan te brengen. Daarnaast ontvangt u oefeningen gericht op het verminderen van pijn, het bevorderen van ontspanning en het versterken van specifieke spiergroepen. Deze oefeningen worden op maat gemaakt, afgestemd op uw persoonlijke (werk)situatie, en dragen bij aan een effectievere aanpak van uw klachten.

Wat is het doel van Mensendieck?

Het doel van Mensendieck is om bewustwording te creëren van de manier waarop iemand beweegt en om hen te leren hoe ze hun houding en bewegingen kunnen optimaliseren. Door middel van specifieke oefeningen, advies over ergonomie en dagelijkse activiteiten, en educatie over lichaamshouding en beweging, helpt deze therapie mensen om klachten te verminderen of te voorkomen.

Wanneer Mensendieck toegepast?

Oefentherapeuten Mensendieck behandelen een breed scala aan klachten, zoals rug- en nekpijn, houdingsproblemen, ademhalingsproblemen, en problemen met bewegingsapparaat. De therapie is veelal praktijkgericht, waarbij patiënten worden begeleid om hun houding en bewegingen aan te passen in hun dagelijkse activiteiten, zowel thuis als op het werk.