Golfarm

Wat is een golfarm?

Wat is een golfarm? Bij een golf arm of golf elleboog bestaat er pijn aan de binnenkant van de elleboog. Dit komt door een irritatie van de pols- en vinger buigers. Deze spieren hebben hun oorsprong aan de binnenkant van de elleboog en hechten weer vast aan de vingers. Ze stellen ons in staat om onze polsen te kunnen buigen en iets te kunnen vastpakken of -grijpen. De spieren hebben geen functie over de duim. De irritatie ontstaat vaak in de pees (en de aanhechting) aan de binnenzijde van de elleboog door een overbelasting. De spieren raken overbelast op het moment dat er onvoldoende rust genomen wordt tussen activiteiten waarbij de betreffende spieren worden belast. De klachten ontstaan daarom vaak geleidelijk. Soms leidt een te lange overbelasting tot zwelling van de pees. Hier zijn pezen niet bij gebaad. Bij een toenemende dikte van een pees wordt deze namelijk minder trekvast en daardoor zwakker.

Wat zijn de oorzaken van een golfarm?

Hoewel de term golfarm suggereert dat de klachten door golf komen, is dit vaak niet het geval en daarom een misleidende term. Er zijn namelijk ook veel andere oorzaken voor het ontstaan ervan. Doordat een golfarm ontstaat door een overbelasting van de pols- en vingerbuigers zien we het vaak bij mensen die veelvuldig tillen. Ook bij klimmers komt het veel voor. Klimmers moeten tijdens het klimmen namelijk voortdurend knijpen om zich goed vast te kunnen houden. Soms hangen zij zelfs met hun volledige lichaamsgewicht aan de vingers.

Oorspronkelijk komt de term golfarm wel van het golven. Tijdens de zwaaibeweging naar voren ontstaat er namelijk veel kracht op de pols- en vingerbuigers. Over het algemeen is dit de achterste arm. Met deze kennis is het ook goed voor te stellen dat klachten kunnen ontstaan bij tennissers, speerwerpers en andere werp/slagsporten.

Wat zijn de symptomen van een golfarm?

Bij een golf arm heeft u pijn aan de binnenkant van de elleboog met eventuele uitstraling naar de onderarm en pols. Met name tillen, knijpen en het buigen van de pols zijn pijnlijke bewegingen. Vooral tegen weerstand. Het rekken van de spieren en druk op de spieren provoceren de pijn.

Behandeling van een golfarm?

Allereerst is het belangrijk om de geïrriteerde weefsel tot rust de laten komen. Soms is het daarom noodzakelijk om de bewegingen en activiteiten die de klachten provoceren tijdelijk te staken. Fysiotherapeutische technieken zullen bijdragen aan de afname van pijn en spanning op de spieren. Denk hierbij aan oefeningen en massagetechnieken. Indien de klachten verminderen, is het belangrijk om het lichaam weer klaar te stomen voor de toekomstige belasting. Middels oefentherapie wordt de elleboog aangesterkt en kan met de gebruikelijke handelingen en activiteiten weer hervatten.

Behandelen in Den Haag

Golfarm laten behandelen door een fysiotherapeut in Den Haag? Wij hebben meerdere fysiopraktijken in Den Haag met ervaren en gediplomeerde fysiotherapeuten.