Bart Noordermeer

Sportfysiotherapeut i.o.
Waarom heb je voor de fysiotherapie gekozen?

Toen ik zelf in de topsportwereld terecht kwam zag ik hoe belangrijk het was dat je goed met je lichaam omging. Wij hadden altijd een fysiotherapeut tot onze beschikking en hiermee kwam ik voor het eerst in contact met het beroep fysiotherapie. Vanaf dit moment wist ik dat ik dit ook wilde doen. Ik heb eerst mijn VWO afgemaakt en gekeken of de Universiteit iets voor mij was, maar ik kwam er al snel achter dat ik hier niet gelukkig van zou worden.

Waar krijg je de meeste energie van binnen dit vak?

Ik krijg de meeste energie en voldoening uit het feit dat patiënten dingen opnieuw leren/doen waarbij ze zelf verwachten dat ze het (nog) niet kunnen. Bijvoorbeeld wanneer patiënten bij een kruisband revalidatie voor het eerst op de loopband gaan of voor het eerst sprongvormen doen. Daarnaast is het altijd leuk als mensen weer kunnen doen wat ze graag doen en jij hierbij een bijdrage hebt geleverd.

Welke sport beoefen je zelf in je vrije tijd en hoe lang doe je dit al?

Ik speel zelf sinds mijn 3e korfbal. Ik ben begonnen bij Korfbalvereniging Refleks uit Rijswijk. Hier heb ik tot mijn 12de gespeeld. Toen ben ik naar Fortuna uit Delft gegaan. Hier heb ik 5 jaar op het hoogste niveau van Nederland gespeeld met meerdere Nederlands Kampioenschappen. Op mijn 18de ben ik teruggegaan naar mijn oude club Refleks en hier speel ik nu weer met mijn vrienden in de selectie.

Don’t ever let someone tell you, you can’t do something

Opleidingen

  • Algemeen fysiotherapeut
  • Master Sportfysiotherapie (in opleiding)
  • Cursus schouderklachten
  • Cursus Athletic Skills Model

Regiospecialisatie

  • Onderste extremiteit (enkel, knie en heupklachten)

Sportspecialisatie

  • Korfbal
  • Voetbal