Jordy van Tol

Sportfysiotherapeut
Waarom heb je voor de fysiotherapie gekozen?

Eigenlijk kwam fysiotherapie per toeval op mijn pad. Omdat ik geen idee had wat ik wilde studeren, ging ik naar een studievoorlichting dag. Iemand sprak me daar aan met: “Oh, je zoekt waarschijnlijk fysiotherapie?” Alsof het van mijn gezicht af te lezen was. Toen ik me erin verdiepte, viel alles op zijn plek.

Waar krijg je de meeste energie van binnen dit vak?

De meeste energie haal ik uit mijn eigen patiënten. Als zij gemotiveerd zijn om te herstellen, zal ik altijd een stapje harder lopen. De mooiste momenten zijn als patiënten hun eigen sport na een lange tijd weer kunnen uitoefenen. Als je een jaar lang tijdens een kruisband traject hebt samengewerkt is de eerste wedstrijd na blessure altijd mooi!

Welke sport beoefen je zelf in je vrije tijd en hoe lang doe je dit al?

In mijn vrije tijd ben ik vaak in de fitness te vinden, daarnaast hou ik van watersporten als wakeboarden en surfen.

Always turn a negative situation into a positive situation.

Opleidingen

  •  Algemeen fysiotherapeut
  •  Master Sportfysiotherapie
  • Cursussen knie/kruisband revalidatie

Regiospecialisatie

 

  •  Knie
  •  Enkel

Sportspecialisatie

Als (sport)fysiotherapeut heb ik met verschillende voetbal en handbal teams gewerkt. Daarnaast heb ik wat uitstapjes gemaakt met het internationale top schaatsers van Holiday on Ice en internationale beachvolleybal evenementen. Momenteel ben ik werkzaam als hoofd medische staf bij SVV Scheveningen en ben ik veel betrokken bij de revalidaties van de vrouwen van ADO Den Haag