Marjolein de Heer

Neurorevalidatie i.o.
Waarom heb je voor de fysiotherapie gekozen?

Al vrij snel tijdens mijn middelbare schooltijd wist ik dat ik fysiotherapie wou studeren. Het samenwerken met mensen aan hun revalidatie en de continue afwisseling gedurende de dag waren een paar redenen waarom dit vak mij trok. Daarnaast vindt ik het leuk om lekker actief te zijn gedurende de dag waarbij ik zowel met mijn handen als hoofd kan werken. Ook vindt ik het fijn mensen te kunnen ondersteunen binnen hun hersteltraject zodat zij weer hun dagelijkse leven kunnen oppakken.

Waar krijg je de meeste energie van binnen dit vak?

Ik krijg de meeste energie als ik samen met mensen met plezier kan werken aan hun herstel waarbij elke progressie erkend en gevierd mag worden. Het allerleukst is al gedurende het hersteltraject mensen steeds meer hun activiteiten zelf kunnen doen waardoor zij weer hun dagelijkse leven kunnen oppakken.

Welke sport beoefen je zelf in je vrije tijd en hoe lang doe je dit al?

Vanaf 2012 beoefen ik de sport karate. Dit heb ik gedaan op wedstrijd niveau, waarbij ik voor Nederland heb mogen uitkomen tijdens verschillende Nederlandse, Europese en wereld kampioenschappen. Sinds augustus 2023 heb ik besloten mijn karatepak aan de kapstok te hangen. Op dit moment doe ik aan verschillende sportlessen zoals RPM (vorm van spinning) en circuittraining. Ook hou ik ervan om lekker te wandelen met mijn hond.

A little progress each day adds up to big results

Opleidingen

  •  Bachelor fysiotherapie
  • Neurorevalidatie (in opleiding)
  • ITON-cursus Neurorevalidatie deel 1: Probleemanalyse-2024
  • Eurocept exytron medical TENS cursus
  • TENS cursus 2.0 van Schwa-medico

Regiospecialisatie

  • Neurologische gerelateerde aandoeningen

Sportspecialisatie

  •  Vechtsporten