Mirjam van Zoelen

Sportfysiotherapeut
Waarom heb je voor de fysiotherapie gekozen?

In de fysiotherapie kan je werken met zowel je hoofd als je lijf, dat trekt mij aan in een beroep. Daarnaast vind ik de mogelijkheden en soms ook onmogelijkheden van het menselijk lijf fascinerend.

Waar krijg je de meeste energie van binnen dit vak?

Het geeft mij de meeste energie als ik mensen weer hun optimale gezondheid help bereiken. Dat kan zijn dat je weer voluit 3x in de week kan tennissen of volleyballen op amateur of topniveau waarbij je schouder zeer deed tijdens de service, maar dat kan ook zijn dat je je knie weer kunt gebruiken om te werken als verhuizer. De totale mens achter de blessure beter de praktijk uitsturen dan dat hij of zij binnenkwam geeft mij energie.

Welke sport beoefen je zelf in je vrije tijd en hoe lang doe je dit al?

Zelf speel ik al mijn hele leven hockey bij Hockeyclub Waddinxveen. Ik geef daar ook training sinds mijn 16e aan alle leeftijden. Een klein amateurclubje waar ik niet minder fanatiek om de mat opga elke zondag. Omringd door een fijne groep vrienden. Daarnaast vind ik het leuk om circuit trainingen te doen, te tennissen of hard te lopen als de hockey in de zomer stilligt. Ook heb ik gevoetbald en gebokst. Fijn om zoveel verschillende sport ervaringen te hebben om mensen hun bewegingsvragen zo goed mogelijk te kunnen begrijpen.

Bij defensie zeiden ze altijd: ”hard werken, hard ontspannen”. Dit vind ik een mooie levensfilosofie. Zowel lekker kunnen inspannen als loslaten en relaxen zijn kwaliteiten die helpen bij het hebben van balans en geluk.

Opleidingen

  • Algemeen fysiotherapeut
  • Sportfysiotherapeut
  • (Ook propedeuse militaire bedrijfswetenschappen)

Specialisatie

  • Sportfysiotherapie
  • Klachten van de onderste extremiteit
  • Schouder