Binnenste enkelband letsel

Wat is binnenste enkelband letsel?

Wat is binnenste enkelband letsel? Dit letsel ontstaat door het plots naar buiten klappen van de voet. Er wordt daarna een stekende pijn ervaren aan de binnenkant van de enkel. De plotselinge beweging die de voet maakt kan het lichaam niet goed remmen. De enkelbanden aan de binnenkant van de enkel komen op spanning te staan en krijgen de klap te verduren. De enkelbanden kunnen oprekken of zelfs inscheuren. Een van de oorzaken van deze aandoening is een misplaatsing van de voet of een verstapping.

Wat zijn de oorzaken van binnenste enkelband letsel?

Een veel voorkomende oorzaak van binnenste enkelband letsel is het misplaatsen van de voet of verstapping. Meteen na het trauma kunt u de enkel moeilijk belasten.

Risicofactoren:

  • Geen goede balans hebben
  • Wandelen of sporten op een ongelijke ondergrond
  • Sporten op een stroeve ondergrond (denk aan een gymzaal)
  • Onverwacht contact (in een botsing of contactsport)
  • Ooit eerder een verstuikte enkel te hebben gehad

De symptomen bij binnenste enkelband letsel

De meeste mensen met de klachten ervaren een stekende pijn aan de binnenzijde van de enkel. Drukken op de zere plek levert vaak een hevige stekende pijn ervaren. Na de gebeurtenis wordt de enkel meestal direct dik en kan na een aantal uren ook blauwverkleuring vertonen. Op de plek van de pijn vormt zich dan een balvormige (blauwe) plek.

Behandeling door middel van fysiotherapie

Samen met de fysiotherapeut van B&B Healthcare gaat u aan de slag om het binnenste enkelband letsel te verhelpen. Dit zal de fysiotherapeut doen door middel van het adviseren van gedoseerde rust en oefentherapie. Samen met de fysiotherapeut bespreekt u opties zoals: al dan geen rust nemen, (medical)taping, maken van een echo, welke oefeningen u mee kunt starten.

Behandelen in Den Haag

Wilt u binnenste enkelband letsel laten behandelen? B&B Healthcare beschikt over meerdere fysiotherapiepraktijken in Den Haag. Maak vandaag nog een afspraak op een locatie bij u in de buurt.