Coxitis fugax

Wat is coxitis fugax?

Wat is coxitis fugax? Dit is een veelvoorkomende aandoening in het heupgewricht. Het wordt in de volksmond een ‘irritatie of ontsteking van het gewrichtskapsel’ genoemd. De ontsteking komt vaak voor bij kinderen van 2-10 jaar oud. Een kenmerk van deze aandoening is pijn rondom de lies. De pijn kan ervoor zorgen dat iemand mank gaat lopen, of dat iemand helemaal niet meer wil lopen.

Wat zijn de mogelijke oorzaken van coxitis fugax?

De oorzaak van coxitis fugax is niet altijd te verklaren. Er ontstaat een ontstekingsreactie in het gewrichtskapsel van de heup. Er is geen duidelijke correlatie met een overbelasting of andere fysieke activiteit. Ook is er geen sprake van een beschadiging van het heupgewricht.

Behandeling door middel van een fysiotherapeut

Wilt u coxitis fugax laten behandelen? De fysiotherapeut kan na een onderzoek door middel van testen een fysiotherapeutische diagnose stellen of het daadwerkelijk om deze aandoening gaat. Daarnaast zal de fysiotherapeut de behandeling toelichten en advies geven hoe om te gaan met de klachten. De behandeling bestaat uit het nemen van rust. Er wordt geadviseerd om het been zoveel mogelijk te ontlasten. De ontsteking zal vanzelf weggaan binnen 1 à 2 weken.

Neem bij vragen gerust contact op of maar hier direct uw afspraak.