Distale fibula fractuur

Wat is een Distale fibula fractuur?

Wat is een distale fibula fractuur? Dit is een breuk in het onderste uiteinde van het kuitbeen. Voor deze breuk zijn er verschillende classificaties (Weber en Lauge-Hansen). Deze geven een beeld over de locatie en de ernst van de breuk. Een voorbeeld hiervan kan  zijn een Weber C breuk. Hieronder een omschrijving van een Weber C fractuur.

Weber C fractuur:

Een Weber C fractuur is een breuk aan de buitenzijde van de enkel waarbij ten opzichte van de Weber B fractuur de breuk iets hoger zit en doorloopt tot in het gewricht. Vaak is hierbij één of meerder pezen gescheurd en zal dus altijd moet worden herstel doormiddel van een operatie.

Heeft u een breuk aan het enkel gewricht en u bent al medische behandeld door middel van een operatie of een gips behandeling? Dan is het slim om zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie.

Wat zijn de oorzaken van een Distale fibula fractuur?

Het enkel gewricht heeft meerdere bot delen die bij elkaar komen en zodoende het enkel gewricht vormen. Aan de buitenzijde zit het kuitbeen en binnenzij de zit het scheenbeen. In dit enkel gewricht kan je op meerder plekken een bot breken. Vaak komt er een breuk aan de buiten zijde van de enkel voor. Over het algemeen komen de breuken voor door een verzwikking, val of een trauma.

Behandeling fysiotherapeut bij een Distale fibula fractuur

De behandeling van de fysiotherapeut hangt af van u situatie. De fysiotherapeut zal met uw situatie de best mogelijke behandeling inzetten. De behandeling zal gericht zijn op herstellen van de functie. Hierbij kunnen we denken aan bewegelijkheid van het gewricht, spierfunctie, spierkracht, balans en coördinatie. Dit allemaal om uw doelstelling qua terug keren naar werk, sport of privé situatie te realiseren.

Behandelen in Den Haag

Wilt u een Distale fibula fractuur laten behandelen door een fysiotherapeut? B&B Healthcare heeft meerdere fysiotherapiepraktijken in Den Haag. Maak vandaag nog een afspraak bij een praktijk bij u in de buurt.