Tekst
Lettertype

Fitness als basis voor herstel

Fitness is een belangrijke discipline binnen de fysiotherapie als het gaat om het bevorderen van herstel na een blessure of medische aandoening. Juist de combinatie van fitness en fysiotherapie geeft een boost aan het herstelproces en toont uitermate goede resultaten. Fysiotherapie richt enerzijds zich op het behandelen van de lichamelijke klachten en het herstel van het bewegingsapparaat. Fitness heeft als aanvullende rol de algehele conditie en kracht te verbeteren die nodig zijn om snel en effectief te herstellen.

Afspraak maken Contact opnemen

Geïntegreerd beleid

Binnen B&B Healthcare hanteren wij een geïntegreerd beleid waarin fitness een centrale rol speelt. Onze fysiotherapeuten brengen de specifieke behoeften en beperkingen van een patiënt en kaart en worden wekelijks beoordeeld.

Elke patiënt heeft unieke behoeften en doelen als het gaat om fitness en herstel. Het herstelproces is volledig afhankelijk van de patiënten en daarbij horende klachten. Aan de hand van een uitgebreide intake ontwikkelen wij een op maat gemaakt trainingsprogramma dat rekening houdt met de individuele omstandigheden. Dit kan variëren van het herwinnen van mobiliteit na een operatie tot het opbouwen van spierkracht na een blessure.

Eén van onze doelstellingen is het kwaliteit van leven verbeteren én behouden. Onze trainers leggen daarom niet alleen de focus op het herstelproces, maar ook op het behoud van de gezondheid nadat het behandeltraject is afgerond.

Onze therapeuten geven daarom voorlichting over het voorkomen van toekomstige blessures of ongelukken. Ook is het bij B&B Healthcare mogelijk na uw herstelproces te blijven fitnessen op één van onze locaties. Zo blijft de trainer en fysiotherapeut op de hoogte van uw situatie. Bovendien door regelmatig aan fitnessactiviteiten deel te nemen onder begeleiding van onze trainer of fysiotherapeut, kunnen patiënten hun lichaam sterker en veerkrachtiger maken. Dit kan helpen om de kans op blessures te verkleinen en de algehele gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren.

Monitoring herstelproces

Een ander voordeel van de samenwerking tussen onze trainers en fysiotherapeuten is dat de vooruitgang van patiënten nauwlettend wordt gemonitord.

Onze therapeuten kunnen de patiënt voortdurend monitoren en wordt er regelmatig geëvalueerd. Gedurende het herstelproces kan het trainingsprogramma worden aangepast naarmate de conditie en behoeften veranderen. Dit zorgt voor een geleidelijke en gecontroleerde vooruitgang, waardoor het risico op overbelasting en terugval wordt verminderd.