Fysiotherapie aan Huis

Fysiotherapie aan huis is een dienstverlening waarbij één van onze fysiotherapeuten rechtstreeks bij een patiënt thuis langskomt om behandeling en revalidatie te bieden. Deze benadering bieden wij aan voor patiënten die niet in staat zijn om naar een fysiotherapiepraktijk te komen vanwege hun fysieke conditie, beperkte mobiliteit of andere gezondheidsbeperkingen.

De sessies vinden plaats in het comfort van de eigen woning van de patiënt, waardoor ze zich op hun gemak voelen in hun vertrouwde omgeving. Het zorgt ook voor meer persoonlijke aandacht.

Afspraak Inplannen Bel ons 085 301 15 05

De voordelen van fysiotherapie aan huis

  • Gemak en tijdsbesparing: Voor veel patiënten kan reizen naar een kliniek of ziekenhuis voor fysiotherapie een uitdaging zijn, vooral als ze herstellen van een operatie of letsel. Fysiotherapie aan huis bespaart tijd en energie, aangezien de patiënt geen extra inspanningen hoeft te leveren om naar de afspraak te gaan.
  • Persoonlijke aandacht: In een thuissituatie kan de fysiotherapeut onverdeelde aandacht schenken aan de patiënt en hun specifieke behoeften beter begrijpen. Dit leidt tot een meer op maat gemaakte behandelingsbenadering, wat resulteert in effectievere revalidatie.
  • Behandeling op maat: Fysiotherapie aan huis maakt het voor de therapeut gemakkelijker om de thuissituatie van de patiënt te observeren en advies te geven over eventuele aanpassingen die kunnen bijdragen aan een beter herstel. Zo kan de fysiotherapeut beter helpen bij het verbeteren van de functionaliteit binnen de context van het dagelijks leven van de patiënt.
  • Continuïteit van zorg: Voor langdurige behandelplannen kan fysiotherapie aan huis zorgen voor een meer consistente en gestage vooruitgang van de patiënt. De therapeut kan regelmatig de voortgang volgen en het behandelplan aanpassen indien nodig.
  • Vertrouwensrelatie: Door regelmatig persoonlijk contact op te bouwen, ontwikkelt de fysiotherapeut een sterkere vertrouwensrelatie met de patiënt, wat kan leiden tot een beter begrip van de behoeften en doelen van de patiënt.

Voor wie is fysiotherapie aan huis bedoeld?

Fysiotherapie aan huis kan voordelig zijn voor een breed scala aan patiënten, waaronder:

  • Oudere volwassenen: Oudere mensen kunnen profiteren van fysiotherapie aan huis vanwege hun verminderde mobiliteit en andere gezondheidsproblemen.
  • Patiënten na een operatie: Na een operatie kan reizen pijnlijk of ongemakkelijk zijn. Fysiotherapie aan huis biedt een geschikte optie voor postoperatieve revalidatie.
  • Patiënten met chronische aandoeningen: Mensen met chronische aandoeningen die regelmatige fysiotherapie nodig hebben, kunnen profiteren van het gemak en de continuïteit.
  • Patiënten met beperkte mobiliteit: Patiënten die moeite hebben met lopen of zich verplaatsen kunnen baat hebben bij fysiotherapie aan huis, omdat het hen in staat stelt om behandeling te ontvangen zonder de fysieke uitdaging van reizen.