Knieklachten? Fysiotherapie net zo effectief als een knieoperatie

Uit onderzoek van de OLVG (in samenwerking met acht Nederlandse ziekenhuizen) is gebleken dat fysiotherapie net zo effectief is als een knieoperatie. Daaruit is bijvoorbeeld gebleken dat mensen boven de 45 jaar met een gescheurde meniscus ook door een fysiotherapeut geholpen kunnen worden, omdat dit hetzelfde effect heeft als mensen in deze doelgroep die een knieoperatie ondergaan.

Een operatie is voor patiënten erg ingrijpend, dus werd er gezocht naar alternatieven. Hieruit is dus gebleken dat fysiotherapie een uitstekend alternatief is. Goed nieuws dus voor patiënten.

 

Slijtage of scheur in de meniscus?

Ieder jaar worden ongeveer 30.000 patiënten geopereerd met klachten aan de meniscus. Dit gaat voornamelijk om patiënten van 40 jaar en ouder. Echter is vaak gebleken dat oorzaken van de klachten onduidelijk waren. Toch is geconcludeerd, ongeacht de oorzaak, dat een operatie vaak niet nodig is. B&B Healthcare vermindert deze knieklachten zonder een operatie te ondergaan en ondersteunt u met gericht advies en begeleiding en diverse oefeningen.

 

Fysiotherapie B&B Healthcare helpt u

Heeft u tijdens het sporten of een bepaalde dagactiviteit uw meniscus gescheurd of heeft u last van andere knieklachten? Dan is een operatie zeker niet nodig. Maak nu een afspraak in een van onze vestigingen. U heeft gegarandeerd binnen 24 uur een afspraak.