Physitrack app

Wat is het

Physitrack is de app die wij gebruiken voor het delen van huiswerkoefeningen en informatieve video´s. Met 15.000 duidelijke video´s van oefeningen zitten er voor jou altijd geschikte oefeningen tussen. De video laat zien hoe je de oefening correct moet uitvoeren en heeft geschreven instructies, zodat het ook kan worden nagelezen. Daarnaast staat er bij het filmpje hoeveel sets en herhalingen je moet uitvoeren per oefening, zoals je dat hebt afgesproken met je fysiotherapeut. Verder hebben we de mogelijkheid om zelf video´s toe te voegen, waarin we bijvoorbeeld informatie geven over lage rugklachten.

Waarom

Voorheen schreven we een papieren schema. Deze werd dan ook vaak kwijtgeraakt, waardoor sommige oefeningen niet meer werden gedaan, omdat deze oefeningen waren vergeten. Nu kan je, nadat je je eigen programma hebt ontvangen, nog eens rustig de instructies nakijken. Daarnaast kunnen we gemakkelijk oefeningen toevoegen of verzwaren in de loop van de tijd.
Het gebruik van Physitrack is kosteloos en voldoet aan de eisen van de AVG wetgeving.

Personaliseren

We weten dat het zinvol is voor het herstel om dagelijks aandacht te geven aan je blessure. De Physitrack-app kan je daarbij betrekken. Wij hebben als fysiotherapeuten de mogelijkheid om het programma helemaal voor jou te personaliseren, op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Zo zijn er oefeningen voor bijvoorbeeld kracht, lenigheid en bewegelijkheid. In plaats van hetzelfde voorgemaakte programma aan ieder persoon te geven, kunnen wij middels dit programma gericht per persoon kijken welke oefening wij toe willen wijzen.

Hoe werkt de Physitrack app

  • Je ontvangt een mail van je fysiotherapeut. Je kan dan kiezen of je verder wilt op de website, of dat je gebruik wil maken van de app.
  • Op de website: In de mail kan je klikken op de link. Nadat je je geboortejaar hebt ingevuld, kom je terecht in jouw schema.
  • Via de app: download de app van Physitrack. Dit is het turquoise logo met het witte kruis. Je kan de code die je via de mail hebt gekregen en je geboortejaar gebruiken om in te loggen.