Sporten en bewegen met een klein budget

Heb jij het goede voornemen om te gaan sporten, maar val je stijl achterover van de prijs van bijvoorbeeld de sportschool of een vereniging? Dat begrijpen we helemaal! Het lijkt soms wel alsof een gezonde levensstijl een luxe is geworden, maar met een beetje uitzoekwerk is er meer mogelijk dan je denkt.

Gemeente

Heb je een laag inkomen of een uitkering? En heb je weinig of geen geld voor sport of culturele activiteiten? Dan helpt jou gemeente jou en jouw kind mogelijk met een bijdrage of een kortingspas zodat jij en jouw gezin wel mee kunnen doen aan sport en cultuur. Vraag jou gemeente om meer informatie, of kijk op de site van het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport.

SGB app

Van alle apps die er beschikbaar zijn willen we deze in het bijzonder uitlichten. In Den Haag en omstreken worden allerlei sportieve (en culturele) activiteiten aangeboden voor een klein bedrag of gratis. De SGB app van aanbieder beweegplatform brengt deze initiatieven samen op één platform. Het aanbod aan lessen varieert voor jong en oud. Denk aan lessen als boksen, padel, wandelen en streetdance.

Ooievaarspas

De Ooievaarspas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen. Met de Ooievaarspas kan je leuke dingen doen in Den Haag en omgeving. Bijvoorbeeld sporten, naar een concert of een cursus volgen. De meeste activiteiten worden door de gemeente voor jou betaald of met korting aangeboden. De Ooievaarspas is voor inwoners van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk

Sporten voor kinderen

Voor kinderen organiseert WSDH ‘Streetsport’. Op de playground kun je veilig buiten spelen en sporten, zoals voetballen of basketballen, maar ook urban sports of slacklinen. Je kunt er andere streetsporters ontmoeten en vrienden maken. Bij de sportcoaches kan je trainingen volgen of materialen gebruiken. Aanmelden voor Streetsport is niet nodig en deelname is gratis.

Over WSDH

Wandelen, fietsen en zwemmen

Misschien een open deur, maar met wandelen en fietsen beweeg je ook! Met een lunchpakket en een thermoskan thee voor onderweg maak je het helemaal af. Kies voor een rondje vanuit de voordeur of ga op zoek naar georganiseerde tochten in de buurt. Ook vanuit de NS zijn er routes uitgestippeld.

Hoewel de watertemperatuur wel afhangt van het seizoen kan je in Nederland veel buitenwater vinden waar je heel goed een stuk kunt zwemmen. Denk bijvoorbeeld aan de Vliet, de Vlietlanden of natuurlijk de zee.