Ilse Hoogeveen

Manueel therapeut
Waarom heb je voor de fysiotherapie gekozen?

Rond mijn 15e kreeg ik zelf langdurig last van mijn knieën. Ik merkte hoeveel invloed dit kan hebben op het plezier in sporten en hoe je koste wat het kost toch door wilt gaan. Grotendeels uit onwetendheid. Dit was mijn eerste kennismaking met fysiotherapie. Ondanks dat ik het verschrikkelijk vond om er heen te moeten gaan zag ik ook hoe hij het verschil kon maken door uitleg te geven en de stabiliteit van mijn heupen te trainen.

Ik vind nog steeds de combinatie van het toepassen van kennis, het werken met mensen en het fysieke deel van het vak een goede mix

Waar krijg je de meeste energie van binnen dit vak?

Het leukste van ons vak vind ik het puzzelen: wat is er biomechanisch aan de hand, klopt dit met het klachtenbeeld van degene voor me, waardoor worden klachten in stand gehouden en lost het lijf het niet zelf op? Daarna komt natuurlijk de vraag wat de patiënt zelf en ik eraan kunnen doen om weer de gewenste situatie te bereiken.

Uiteraard geeft het energie als je dan een traject kan afsluiten en iemand laat zien dat hij tevreden is. Maar het juist door kleine opmerkingen, zoals wanneer je merkt dat na mijn uitleg bij iemand het kwartje valt waarom bij diegene bijvoorbeeld klachten terug blijven komen. Of wanneer er gezegd wordt dat ze voldoende vertrouwen hebben dat ze met oefeningen en advies verder kunnen.

Welke sport beoefen je zelf in je vrije tijd en hoe lang doe je dit al? (Hobby of selectie? Welke club)

Ik ben jong begonnen met langebaan schaatsen en heb dit op redelijk niveau kunnen doen. Op mijn elfde ben ik begonnen met windsurfen en daar ben ik nooit meer mee gestopt. Ik kan me niks beter voorstellen dan een winderige dag op het strand met mooie golven en m’n vrienden om me heen! Later ben ik ook gaan kitesurfen. Sinds een paar jaar heb ik de racefiets omgeruild voor een mountainbike en sindsdien ben ik regelmatig te vinden op een parcours in Nederland of het buitenland. Om fit te blijven fiets ik veel en doe ik bootcamp.

Toen ik leerde windsurfen zeiden ze altijd dat als je niet was gevallen je niet tot het uiterste bent gegaan. Dat kan ik nog steeds op een hoop dingen toepassen. Soms kan je ergens nog meer uithalen dan je denkt en soms gaat het mis.

Opleidingen

  •  Algemeen fysiotherapeut
  • Orthopedische manuele therapie
  • Diverse cursussen rondom sportblessures, o.a. hernia
  • Cursus zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten

Regiospecialisatie

  • Wervelkolom
  • Bekken
  • Heup

Sportspecialisatie

  • Watersport
  • Mountainbike en wielrennen
  • Schaatsen