Vo2max test

Een VO2 Max test bepaalt het huidige inspanningsvermogen van duursporters. Een VO2 Max test wordt uitgevoerd op onze locatie in Sportcampus Zuiderpark door een bewegingswetenschapper en wordt afgenomen op een loopband of fiets.

Voordat de test begint, krijg je een masker op + een borstband om de hartslag en ademgas data te verzamelen. De test duurt maximaal 20 minuten waarbij de intensiteit geleidelijk maar stevig wordt opgeschroefd tot aan het punt dat je helemaal op bent. Wanneer jouw maximale inspanningsvermogen is bereikt, breken wij de test af en zal onze bewegingswetenschapper de data analyseren.

De analyse geeft weer hoe jouw lijf heeft gereageerd op de steeds toenemende inspanning. Met deze data wordt er meer inzicht verkregen van jouw maximale zuurstofopname (VO2-max), jouw omslagpunten én persoonlijke trainingszones.

Op basis van je resultaten geeft de bewegingswetenschapper jou een individueel advies over de effectiviteit van jouw training en het verbeteren van jouw prestatievermogen

Tarieven

Inspanningstest | 60 minuten € 150 (eenmalig)
Begeleiding na test | Per uur € 75

Hoe ziet zo’n test eruit?

Voorafgaand aan de test vragen we je om een aantal vragen te beantwoorden. Op basis van de antwoorden wordt bepaald of het uitvoeren van de test verantwoord is. Als er geen bijzonderheden zijn, dan plannen we een afspraak in om de test uit te voeren.

Tijdens een Vo2max test krijg je van ons een masker die is verbonden met onze ECG-apparatuur. Op deze manier kunnen wij jouw uitademingslucht continu in de gaten houden en analyseren, ook wel ademgasanalyse genoemd. De inspanning bouwen we rustig op en gaan we uiteindelijk tot jij het maximale hebt bereikt. Op deze manier kunnen wij jouw inspanning stapsgewijs monitoren zodat we goed in kaart hebben wat er “onderweg” gebeurt met jou uitademingslucht. Dit is een bewuste keuze, omdat je tijdens het hardlopen/fietsen ook in intervallen traint.

Afspraak maken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom een Vo2max test?

Met een VO2 Max test kun je je trainingsschema in detail personaliseren. Gerichter trainen optimaliseert namelijk jouw individuele prestaties en verkleint bovendien de kans op blessures. Investeer daarom in jouw sportieve loopbaan!