Tekst
Lettertype

Wervelkanaalstenose

Wat is een wervelkanaalstenose?

Wat is wervelkanaalstenose? Wervelkanaalstenose (ook wel wervelkanaalvernauwing genoemd) is een aandoening waarbij het wervelkanaal vernauwd is, waardoor de zenuwen en het ruggenmerg in verdrukking komen. Dit is een aandoening die veelal op oudere leeftijd ontstaat. De meest voorkomende plaatsen van deze aandoening in het lichaam zijn in de nek of in de onderrug.

Oorzaken

Wervelkanaalvernauwing ontstaat vaak op oudere leeftijd door slijtage. Maar het kan ook ontstaan door o.a. osteoporose, rughernia of een tumor. Een andere oorzaak kan aangeboren zijn, maar dit komt minder vaak voor.

Klachten

Deze aandoening gaat gepaard met diverse klachten die veelal in de rug, nek en benen voorkomen. Het is te vergelijken met herniaklachten. De klachten komen vooral voor tijdens het lopen of bij het stilstaan.

 

Behandeling wervelkanaalstenose

Wilt u werverkanaalstenose laten behandelen? Onze fysiotherapeuten helpen u graag. Bij deze aandoening staat oefentherapie centraal. Afhankelijk van de klacht en situatie, kan manuele therapie ook toegepast worden. Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op of maak direct een afspraak aan.