Rugtraject

Wij zien dagelijks patiënten met rug gerelateerde klachten in onze praktijken. Het is een veelvoorkomende klacht en belemmert veel patiënten met hun sport, werk of andere dagelijkse activiteiten. Rust is heel veel gevallen niet de oplossing waardoor de frustraties hoger oplopen.

In onze rugtrajecten behandelen wij uiteenlopende rugklachten. Herken jij één van onderstaande klachten, dan staan onze fysiotherapeuten voor u klaar:

Online Afspraak Inplannen

Ik zat al enkele weken thuis met enorme rugpijn en werd enorm beperkt in mijn dagelijkse bezigheden. Na een goed behandeltraject bij B&B Healthcare kan ik eindelijk weer mijn dingen doen!

— Bastiaan

Intake en onderzoek

Tijdens een uitgebreide intake gaan we de specifieke details van de rugklachten onderzoeken. Tijdens onze intake zullen we een lichamelijk onderzoek uitvoeren om bepaalde aspecten uit te sluiten om een zo goed mogelijke diagnose te stellen. Aan de hand van het onderzoek maken wij een rugplan op maat inclusief doelstellingen en uitgebreid oefenprogramma.

Bij het bepalen van de doelstellingen leggen wij de lat hoog en is het ons uiteindelijke doel dat jij weer op het oude niveau bent en wellicht zelfs sterker!

Het revalidatieproces bij rugklachten

Bij rugrevalidatie wordt er gericht gewerkt en getraind om de mobiliteit, kracht, houding én conditie te verbeteren. We doen gerichte oefeningen om de spieren van en rondom de rug te versterken, flexibiliteit te optimaliseren, houding te verbeteren en spierspanning te verminderen of weg te nemen.

Tijdens het revalidatieproces zullen wij meerdere behandeltechnieken toepassen, waarbij manuele therapie de meest gebruikte is. Met manuele therapie verhelpen of verminderen wij gewrichts- en uitstralingspijn door de wervelkolom, rug en/of andere gewrichten te mobiliseren. Wij hebben meerdere ervaren manuele therapeuten in dienst om rugklachten aan te pakken!

Verder kunt u van ons een actieve aanpak verwachten. Door middel van een actief oefenprogramma gaan wij naast de behandeling in de behandelruimte direct de oefenzaal in. Een deel van de behandeling bestaat uit voorlichting en huiswerkoefeningen om je rugklachten onder controle te krijgen en de belastbaarheid van de rug weer te optimaliseren.

Bekijk onze wervelkolom specialisatie

In het begin van het traject richten we ons op het verbeteren van de kwaliteit van leven zodat u weer snel en gezond kunt terugkeren naar het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Denk hierbij aan wandelen, boodschappen doen of werken.

De fases hier opvolgend gaan enkele stappen verder en zijn voornamelijk gericht op sporters die weer willen deelnemen aan de sportactiviteiten. De fase bestaan veelal uit kracht- en balansoefeningen en worden er meerdere testen uitgevoerd.

Onze wervelkolom experts

Dennis Puttkammer

Manueel therapeut

Wervelkolom Knieklachten Schouderklachten Meer info
Sanne Harland

Manueel therapeut

Wervelkolom Dry needling Shockwave therapie Meer info
Lloyd Nuyten

Fysiotherapeut

Wervelkolom Schouderklachten Enkelklachten Knieklachten Meer info
Wij halen altijd het maximale uit uw herstel. Dit doen wij door intensieve betrokkenheid met u, toepassen van meerdere technieken, een geavanceerd trainingsprogramma en een grote dosis enthousiasme!