Sporten in Den Haag

We weten allemaal dat sport erg belangrijk is voor onze gezondheid. Sporten zit ook in het DNA van B&B Healthcare. Vandaar ook onze visie “leven is bewegen”. Er zijn talloze sporten die wij als mens kunnen beoefenen. Zo zijn er de populaire sporten als voetbal, hockey en fitness. Echter zijn er genoeg andere sporten die minder bekend zijn, zoals freerunning of indoor skating. Bent u bijvoorbeeld bekend met de Haagse Sportcentrale in Laak? Hierin bevindt zich een groot skatepark welke zich dient als thuishaven voor de Olympische sporters van de Skateboard Federatie Nederland. Bent u ook bekend met de nieuwe sportcampus in het Zuiderpark? Hierin bevinden zich meerdere sporthallen voor o.a. turnen, beachvolleybal, handbal en diverse vechtsporten.

Maar wist u dat er in Den Haag talloze andere plekken zijn waar u kunt sporten? Wij zullen enkele bijzondere locaties in Den Haag met u delen.

Leuke sportlocaties Den Haag

Ook in zo’n grote stad als Den Haag staat sport centraal, zowel de amateur- als topsport. In Den Haag zijn er daarom ook veel sportverenigingen en sporthallen te vinden. Ook zijn er talloze buitenlocaties waar men gratis kan sporten. Wij zullen enkele locaties in Den Haag met u delen.

Buitenfitness

Bent u vaak in de gym te vinden? Maar bent u ook graag buiten? Waarom zou u dit niet combineren? In Den Haag zijn er meerdere Fitplaatsen aangelegd in de openbare ruimte. Zie hieronder enkele fitplaatsen:

  • Zuiderpark op de Henriette Roland Holstweg (stadsdeel Escamp)
  • Ketelveld op de Ketelstraat (stadsdeel Laak)
  • Hart Beach Surfschool op Strandweg 3B (stadsdeel Scheveningen)

Bekijk hier alle fitplaatsen in den Haag.

Streetsport

Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd sporten ten behoeve van hun ontwikkeling en gezondheid. Ook gemeente Den Haag wil dat Haagse kinderen en jongeren regelmatig sporten en bewegen. Daarom zijn er veel openbare plekken in de stad waar kinderen met een professionele sportbegeleider gratis kunnen sporten. Dit wordt Streetsport genoemd. Deelname is bovendien gratis!

In totaal zijn er 33 “streetsport” locaties, verspreid over heel Den Haag. Bekijk hier alle streetsport locaties.

Zwemmen

Zwemmen wordt door velen gezien als recreatie. Echter biedt zwemmen zowel mentale als fysieke voordelen als verminderde stress, verbeterde longcapaciteit en meer spieren. Maar waar kun je in Den Haag banen zwemmen? In Den Haag zijn er zes zwembaden waar u op uw eigen tempo kunt banen zwemmen, waaronder:

  1. de Blinkert
  2. de Waterthor
  3. het Zuiderpark

Bekijk hier alle zwembaden voor banen zwemmen.

Sporten met een beperking

Sporten is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen die een beperking hebben. Ook hiervoor biedt gemeente Den Haag genoeg mogelijkheden. Zij kunnen terecht bij het zogenoemde “Beweegloket”. Het Beweegloket geeft persoonlijk advies en helpt mensen met een auditieve, visuele, motorische, verstandelijke, psychosociale of chronische beperking. Ook mensen met veel overgewicht kunnen bij het Beweegloket terecht.

Op de website unieksporten.nl kunt u zich aanmelden voor een sport, specifiek voor uw type beperking. Het is ook mogelijk een afspraak te maken bij het Beweegloket in Sportcampus Zuiderpark, bij u thuis of op een andere geschikte plek.

Fysiotherapie in Den Haag

Sporten biedt veel fysieke en social voordelen. Echter bestaat er natuurlijk ook een kans op een blessure. Gelukkig kunt u blessures zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Als aanbieder van fysiotherapie in Den Haag adviseren wij u hierin graag. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Ook staan onze fysiotherapeuten er voor u klaar om uw blessure te verhelpen/verminderen.