Daphne Switynk

Fysiotherapeut

Waarom heb je voor fysiotherapie gekozen?

Tijdens mijn studiekeuze waren twee dingen heel belangrijk, ik wilde graag iets met mensen doen en absoluut geen kantoorbaan. Daarnaast was het menselijk lichaam iets wat mij ontzettend interesseerde en hier wilde ik dan ook graag meer mee doen.

Bij fysiotherapie was de combinatie dan ook perfect, leren over het menselijk lichaam en actief bezig zijn samen met de patiënt in de oefenzaal/de behandelkamer.

Waar krijg je het meeste energie van binnen dit vak?

Aan het beoefenen van mijn beroep beleef ik veel plezier en ook geeft dit mij de nodige energie. Ik kijk graag naar de mens achter de hulpvraag met betrekking tot het houding- en bewegingsapparaat. Samen met de patiënt gaan we continu op zoek naar wat er voor hen nodig is om de klachten te verminderen. Immer, geen persoon is hetzelfde, voor iedereen is een andere aanpak nodig.

Welke sport beoefen je zelf in je vrije tijd en hoe lang doe je dit al?

Sporten is iets wat mij vanaf jongs af aan al heel veel energie geeft, vroeger heb ik altijd gehockeyd maar door een voorste kruisband blessure heb ik helaas afscheid moeten nemen van deze geweldige sport. Tijdens mijn studententijd ben ik lid geweest van een roeivereniging, waar ik veel passie voor heb gekregen. Echter ben ik nu wel veel te vinden bij de CrossFit en doe ik sinds kort ook aan rocycle.

In de wintermaanden vind ik het heerlijk om een weekje skivakantie mee te pakken. En waar ik in de winter kan genieten van de sneeuw, kan ik in de zomer ook onwijs genieten het uitwaaien op de Friese wateren om te gaan zeilen.

‘Teamwork makes dreamwork’

— Daphne

Opleidingen

  • Algemeen fysiotherapeut (Bachelor)
  • Dry Needling (cursus)
  • Kinesio Taping (cursus)

Regiospecialisatie

  • Onderste extremiteit (heup, knie en enkel)

Sportspecialisatie

  • Hockey
  • Roeien
  • Fitness