Knietraject na operatie

Je hebt net een knieoperatie gehad of de operatie staat nog op de planning. Het is een intensieve ingreep, dat blijft altijd spannend. Het is daarom belangrijk dat jij hierin goed begeleid wordt. Onze fysiotherapeuten staat graag voor je klaar in de volgende situaties:

  • Bij een voorste kruisband blessure;
  • Een blessure aan de meniscus;
  • Nieuwe knie;
  • Aanhoudende pijn na een operatie;
Online Afspraak Inplannen

Ik lag telkens eigenlijk iets voor op schema en merkte zelf dat ik echt vooruit ging

— Maaike

Intake en onderzoek

Tijdens een uitgebreide intake van het knietraject gaan we kijken hoe je ervoor staat na een operatie. Hoe is de operatie gegaan en wat is de mate van pijn op dat moment. Aan de hand van ons intakegesprek maken we een behandelplan op maat, waarin de doelstellingen, diagnostische tools en trainingsschema’s worden opgesteld. Denk hierbij aan het gebruik van dry needling, maar ook de ingezette krachtmetingen en specifieke knie testen.

Bij het bepalen van de doelstellingen leggen wij de lat hoog en is het ons uiteindelijke doel dat jij weer op het oude niveau bent en wellicht zelfs sterker!

Het revalidatieproces na een knieoperatie

B&B Healthcare werkt met verschillende fases waarin de doelstellingen per fase zijn geformuleerd. Het aantal fases waarin een patiënt zich bevindt is afhankelijk van de blessure en het beoogde doel.

De eerste fase richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven zodat je weer snel en gezond kunt terugkeren naar het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Denk hierbij aan werken, de hond uitlaten of boodschappen doen.

De fases hier opvolgend gaan enkele stappen verder en zijn voornamelijk gericht op sporters die weer willen deelnemen aan de sportactiviteiten. De fases bestaan veelal uit kracht- en balansoefeningen en worden er meerdere testen uitgevoerd.

Wij halen altijd het maximale uit uw herstel. Dit doen wij door intensieve betrokkenheid met u, toepassen van meerdere technieken, een geavanceerd trainingsprogramma en een grote dosis enthousiasme!

Onze knie specialisten

Jordy van Tol

Sportfysiotherapeut

Kruisband revalidatie Complexe knieklachten Meer info
Bart Noordermeer

Sportfysiotherapeut i.o.

Kruisband revalidatie Heup- en knieartrose Enkelklachten Meer info
Mirjam van Zoelen

Sportfysiotherapeut

Sportblessures Onderste extremiteit Schouderklachten Kruisband revalidatie Meer info
Elise van der Marel

Fysiotherapeut

Kruisband revalidatie Onderste extremiteit Dry needling Heup- en knieartrose Meer info
Brett de Leede

Fysiotherapeut

Shockwave therapie Krachttesten Onderste extremiteit Meer info
Koen Huijgens

Sportfysiotherapeut i.o.

Kruisband revalidatie Bovenste extremiteit Dry needling Meer info