Schoudertraject

Een schouderblessure is een veelvoorkomende aandoening en daarom zien wij dagelijks patiënten met een schouderklacht in één van onze praktijken. Een schouderblessure kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan een schouderblessure ontstaan door een verkeerde beweging, overbelasting van de schouder door zwaar werk of bijvoorbeeld tijdens het beoefenen van een (veelal bovenhandse) sport.

Pijn en/of stijfheid zijn veel gehoorde symptomen bij schouderklachten. Hoewel rust doorgaans een goede strategie is, helpt dit niet altijd voldoende. Onze fysiotherapeuten bieden daarom goede begeleiding bij schouderklachten.

Veel voorkomende schouderblessures die wij behandelen zijn:

 

Online Afspraak Inplannen

Ik had last van een frozen shoulder en kon mijn schouder wekenlang moeilijk tot niet bewegen. Dankzij de goede begeleiding van Sabine kan ik weer mijn dagelijkse activiteiten uitvoeren!

— Thea

Intake en onderzoek

Tijdens een uitgebreide intake gaan we de specifieke details van de schouderblessure achterhalen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek om het bewegingsbereik, de spierkracht, de stabiliteit en eventuele beperkingen te beoordelen. Aan de hand van de resultaten wordt er een diagnose opgesteld. Uiteindelijk wordt er een behandelplan met geformuleerde doelstellingen en een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld.

Bij het bepalen van de doelstellingen leggen wij de lat hoog en is het ons uiteindelijke doel dat jij weer op het oude niveau bent en wellicht zelfs sterker!

Het revalidatieproces bij een schouderblessure

B&B Healthcare werkt met verschillende fases waarin de doelstellingen per fase zijn geformuleerd. Het aantal fases waaruit de revalidatie bestaat is afhankelijk van de blessure en het beoogde doel.

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van het herstelproces voor schouderblessures. Onze fysiotherapeuten zullen specifieke oefeningen voorschrijven om de mobiliteit, spierkracht en/of stabiliteit van de schouder te verbeteren. Het oefenprogramma zal bestaat uit o.a. strekoefeningen, weerstandsoefeningen en functionele oefeningen.

Gedurende het behandeltraject wordt de therapie altijd op het verbeteren van de kwaliteit van leven gericht. Hierdoor wordt er doorgaans een snelle terugkeer naar de dagelijkse activiteiten te bereikt. Voorbeelden hiervan zijn wandelen, boodschappen en werken.

In veel behandeltrajecten wordt er meer gevraagd dan alleen dagelijkse activiteiten. Daarom bestaat het behandeltraject veelal uit kracht- en stabiliteitsoefeningen, met name bij sporters.

Onze schouder specialisten

Kevin Friederich

Fysiotherapeut

Shockwave therapie Schouderklachten Enkelklachten Knieklachten Meer info
Mirjam van Zoelen

Sportfysiotherapeut

Sportblessures Onderste extremiteit Schouderklachten Kruisband revalidatie Meer info
Nicole Masal

Sportfysiotherapeut

Schouderklachten Onderste Extremiteit Dry Needling Hersenschudding Meer info
Daan van Wijk

Fysiotherapeut

Knieklachten Enkelklachten Meer info
Lloyd Nuyten

Fysiotherapeut

Wervelkolom Schouderklachten Enkelklachten Knieklachten Meer info
Koen Huijgens

Sportfysiotherapeut i.o.

Kruisband revalidatie Bovenste extremiteit Dry needling Meer info
Wij halen altijd het maximale uit uw herstel. Dit doen wij door intensieve betrokkenheid met u, toepassen van meerdere technieken, een geavanceerd trainingsprogramma en een grote dosis enthousiasme!