Schouder artrose

Wat is schouder artrose? Deze aandoening wordt ook wel schouder slijtage genoemd. Bij deze aandoening is er slijtage in het kraakbeen van de schouder ontstaan en is de kwaliteit van het kraakbeen afgenomen. Met als gevolg dat het schoudergewricht minder soepel beweegt. Feitelijk neemt de hoogte van het kraakbeenlaag af waardoor de schoudergewrichten dichter op elkaar liggen waardoor de beweging dus beperkter wordt.

Oorzaken schouder artrose

Er kunnen diverse oorzaken van schouder artrose zijn. Ouderdom is veelal de oorzaak, omdat de kwaliteit van het kraakbeen door de jaren heen afneemt. Vrijwel iedereen boven de 75 jaar heeft last van artrose. Andere oorzaken van deze aandoening kunnen zijn:

  • een ongeval;
  • overbelasting door bepaalde sport- en/of werkactiviteiten;
  • ontstekingsreactie, bijvoorbeeld een slijmbeurs- of peesontsteking.

Behandeling bij B&B Healthcare

Wilt u schouder artrose laten behandelen? Kraakbeen dat is versleten komt helaas niet meer terug, dus aan ons de taak om het resterende kraakbeen gezond te houden. Door middel van diverse oefeningen en advies zorgen wij ervoor dat de schouder zo min mogelijk belast wordt en verbeteren wij de mobiliteit van uw schouder. Lichte inspanningen zijn belangrijk om de schouder soepel te houden. Ook kijken wij naar uw lichaamshouding. Wellicht zien wij daar verbeterpunten om de druk en krachten op bepaalde punten te verminderen.

Onze schouderspecialisten