Veel voorkomende klachten door thuiswerken

Sinds de coronacrisis zijn veel mensen genoodzaakt om vanuit huis te werken. Niet iedereen heeft thuis de ruimte voor een mooi en goed ingerichte werkplek. Geïmproviseerde werkplekken in huis zijn het gevolg, gelukkig is de mens creatief en komt men wel met een oplossing. Aan de keukentafel met je laptop, in bed met je laptop op schoot omdat je partner en/of kinderen de woonkamer al bezetten of aan je oude bureau met een stoel die niet verstelbaar is. Voor even is dat prima, je bent allang blij dat je werk door kan gaan. Echter beginnen na een maand fulltime op je bed of aan je keukentafel de pijntjes. Hoofdpijn, zeurende pijnklachten in nek en schouders, last van je elleboog, zeurend gevoel in je onderrug… toch niet ideaal dat thuiswerken. Je merkt dat je minder werk afkrijgt en dat de pijnklachten toenemen of steeds sneller op komen zetten.

Wat nu? 3 tips die kunnen helpen:

  1. Zorg voor een goede werkhouding. Zet je beeldscherm op ooghoogte en zorg dat je onderarmen ondersteund worden zodat je niet uren met opgetrokken schouders zit. Hierdoor ontstaat vaak de hoofdpijn, nekpijn, schouderpijn en pijnklachten aan de elleboog.
  2. Zorg voor een goede stoel, dit voorkomt dat je er aan het eind van de dag niet meer uit kan komen door pijn in je onderrug.
  3. Blijf bewegen! Zorg dat je ieder uur beweegt. Met je armen, je rug, je hoofd, je benen. Loop de trap een paar keer op en af. Doe even een oefening van je fysiotherapeut, maak bijvoorbeeld 15 squats. Dit zorgt voor een goede doorbloeding en voor ontspanning, zodat je aan het einde van de dag niet helemaal stijf bent en soepel uit je stoel overeind komt.

Is de pijn niet weg te nemen met bovenstaande tips, neem dan voor fysiotherapie in Den Haag en omstreken contact met ons op voor advies en behandeling.

Lees ook: ”Fysiotherapie op afstand: hoe bevalt het ons?”, ”Beeldschermwerk leidt tot klachten” en ”fysieke klachten op kantoor”.