Echotherapie

Echotherapie is een beeldvormende techniek, gebruikmakend van ultrageluid. Door middel van deze beeldvormende techniek kunnen afwijkingen in spieren, pezen, banden en botten in beeld worden gebracht. Nadat er afwijkingen zijn gevonden, kunnen we het behandeltraject beter bepalen of kan er besloten worden om een ander traject in te gaan via de huisarts.

Bel ons 085 301 15 05Afspraak maken

Echografie fysiotherapie bij B&B Healthcare

Echografie geeft onze fysiotherapeuten beter inzicht om verschillende structuren van weefsel te onderscheiden en te bestuderen. Denk hierbij aan:

  • Botten;
  • Gewrichten;
  • Spieren;
  • Pezen;
  • Kapsels en/of banden.

Echografie wordt vooral aanvullend ingezet, die meer gedetailleerde informatie geeft. Met een echografisch onderzoek kunnen onze fysiotherapeuten snel en duidelijk bepalen wat uw pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Aan de hand van de resultaten kunnen wij een goed behandelplan voor uw blessure maken.

Echotherapie: bij welke klachten?

Echografie binnen de fysiotherapie kan bij iedereen toegepast worden. Het kan onder andere worden toegepast bij de volgende klachten:

Hoe werkt echotherapie?

Onze fysiotherapeuten gaan met een echokop met gel erop, over het lichaamsdeel waar uw klachten vandaan komen. Vervolgens kunnen wij op het scherm (zwart/wit) zien wat er exact aan de hand is. Dit onderzoek zal maximaal een half uur duren en is bovendien geheel pijnloos!

Karim heeft d.m.v. echotherapie goed in kaart kunnen brengen waar mijn pijn vandaan kwam. Na enkele behandelingen en goede begeleiding ben ik van mijn klachten af!

— Lisa

Vergoeding echografie

Voor een echografisch onderzoek gelden dezelfde vergoeding en tarieven als voor een reguliere fysiotherapie behandeling.

Tarieven

 

Reguliere fysiotherapie zitting €37,-
Manuele therapie zitting €47,-
Geriatrie fysiotherapie zitting €47,-
Intake en onderzoek na screening €47,-
Intake en onderzoek na verwijzing €47,-
Verstrekte verband/ tape/ hulpmiddelen Kostprijs
Langdurige tijdrovende rapporten fysiotherapie €80,-