Mulligan therapie

Onder mulligan therapie wordt verstaan dat, gewrichten die niet op de goede plek of scheef staan, niet goed functioneren. Dit is de oorzaak van vele klachten binnen het bewegingsapparaat. Dit sluit aan bij de biomechanische visie van de Mulligan therapie. Er vindt een pijnvrije correctie plaats en door de combinatie met de actieve aanpak blijft de correctie gehandhaafd.

Bel ons 085 301 15 05 Afspraak inplannen

Hoe is deze behandeltechniek ontstaan?

De Mulligan methode is ontstaan in Nieuw-Zeeland, door Brian Mulligan. Het is een veilige en effectieve manier van behandelen. Er worden in een zeer korte tijd grote resultaten behaald. Door een combinatie van manuele technieken en een actieve benadering, waarbij de patiënt zelf de beweging stuurt, wordt er op een (100%) pijnvrije manier behandelresultaat behaald. Dit wordt in stand gehouden door sturende oefeningen en/of het Medical Taping Concept.

Ik had onwijs veel last van mijn pols en ben voor controle naar B&B Healthcare gegaan. Natascha heeft mij onwijs goed geholpen, bedankt!

— Raziya

Wanneer wordt Mulligan therapie toegepast?

De Mulligan behandelmethode wordt veel toegepast binnen onze praktijken. De vorm van therapie wordt toegepast op de volgende klachten:

Mulligan therapie is een effectieve methode om klachten te verminderen/verhelpen. Afspraak maken

Mulligan therapie bij B&B Healthcare

Binnen onze praktijken hanteren wij steeds vaker een actieve aanpak van gezondheidsklachten en/of blessures. Met de Mulligan therapie worden zowel de passieve aanpak als de actieve aanpak gecombineerd. Voor de perifere gewrichten, als zowel de wervelkolom, is er een nieuw onderzoeks-en behandelsysteem ontwikkeld. Zowel MWM’s (perifeer) als SNAG’s (wervelkolom) zijn een combinatie van een passieve correctie (asseseory movement) en een actieve beweging. Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.

Vergoeding

Voor een behandeling volgens de Mulligan methode gelden dezelfde vergoeding en tarieven als voor reguliere fysiotherapie.

Tarieven

 

Fysiotherapie zitting € 45
Fysiotherapie zitting aan huis € 68
Manuele therapie zitting € 55
Manuele therapie zitting aan huis € 78
Geriatrie fysiotherapie/ Bekkenfysiotherapie € 55
Geriatrie fysiotherapie/ Bekkenfysiotherapie aan huis € 78
Oefentherapie Mensendieck € 55
Oefentherapie Mensendieck aan huis € 78
Lange zitting fysiotherapie € 75
Lange zitting fysiotherapie aan huis € 90
Eenmalig onderzoek fysiotherapie € 65
Intake en onderzoek met of zonder verwijzing € 55
Intake en onderzoek met of zonder verwijzing aan huis € 68
Langdurige tijdrovende rapportage € 95
Niet nagekomen of niet op tijd afgezegde afspraak € 40