Stay fit with good care!

Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een veelgebruikte specialisme binnen de fysiotherapie. Manuele therapie wordt soms ook wel “kraken” genoemd. De manueel therapeut specialiseert zich in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie heeft als doel het beter laten functioneren van je gewrichten, waardoor je houding en bewegingen ook verbeteren.

Direct resultaat met manuele therapie

Bij manuele therapie worden verschillende specifieke technieken gebruikt om de gewrichten te kunnen beïnvloeden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar:  Je kan een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn voelen.

Het behandelprogramma van onze manueel therapeuten bestaan uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die een vervolgstudie heeft gedaan op universitair niveau. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. In dit geval kunnen er tijdens manuele therapie behandeling specifieke trainingsadviezen aangeleerd worden om uw gewrichten door middel van spieren stabieler te maken. Zo is er voor iedereen een advies of behandeling op maat.

Wanneer kan manuele therapie ingezet worden?

Indien een gewricht niet goed kan bewegen of er pijn aanwezig is tijdens het bewegen dan kan manuele therapie een oplossing zijn.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:
hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
whiplash
– nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen.
lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen.
hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn.
hernia
– duizeligheid bij het bewegen van de nek.
– kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten.
– heupklachten.

Manuele therapie bij sportblessures

Tijdens het sporten ontstaan er vaak blessures. Vaak is dit een gevolg van een tik, verkeerde beweging of overbelasting. Vooral bij intensieve sporters is de kans op een blessure groot. Het is daarom altijd handig om een manuele therapeut te bezoeken. Zeker als je gevoelig bent voor blessures. Ook voor blessurepreventie kun je een manuele therapeut bezoeken voor deskundig bewegingsadvies.

Wil je meer weten? Maak dan een afspraak op één van onze locaties.

Behandeling nodig?

Wij ondersteunen je graag met jouw herstel.

  085 301 15 05   Whatsapp Maak een afspraak  
B&B HealthCare heeft fysiotherapie Plus praktijken! Kijk wat dit betekent voor u. Meer info