Stay fit with good care!

Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een veelgebruikt specialisme binnen de fysiotherapie. Manuele therapie wordt soms ook wel “kraken” genoemd. De manueel therapeut specialiseert zich in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie heeft als doel het beter laten functioneren van je gewrichten, waardoor je houding en bewegingen ook verbeteren. Meer weten over manuele therapie in Den Haag en omstreken? Lees hier verder.

Direct resultaat met manuele therapie

Bij manuele therapie in Den Haag worden verschillende specifieke technieken gebruikt om de gewrichten te kunnen beïnvloeden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar:  je kan een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn voelen.

Het behandelprogramma van onze manueel therapeuten bestaat uit de specifieke manuele behandeling met daarnaast het geven van goede instructies en adviezen, begeleiding op maat en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die een vervolgstudie heeft gedaan op universitair niveau. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. De therapeut gaat in op de bron van de klacht. Veelal gaat dit middels mobilisatietechnieken, om de beweeglijkheid te vergroten en pijn te verminderen. Gewrichten kunnen ook een te grote beweeglijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. In dat geval kunnen er tijdens manuele therapie behandeling specifieke trainingsadviezen gegeven worden om uw gewrichten stabieler te maken door middel van actieve controle van uw spieren. Zo is er voor iedereen een advies en behandeling op maat.

Wanneer kan manuele therapie ingezet worden?

Indien een gewricht niet goed kan bewegen of wanneer er pijn aanwezig is tijdens het bewegen, kan manuele therapie een oplossing zijn. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

Manuele therapie bij sportblessures

Tijdens het sporten ontstaan er vaak blessures. Vaak is dit een gevolg van een tik, verkeerde beweging of overbelasting. Vooral bij intensieve sporters en bij contactsporten is de kans op een blessure altijd aanwezig. Het is daarom altijd handig om een manuele therapeut te bezoeken, zeker als je gevoelig bent voor blessures. Ook voor blessurepreventie kun je een manuele therapeut bezoeken voor deskundig bewegingsadvies.

Wil je meer weten? Maak dan een afspraak op één van onze locaties.

Behandeling nodig?

Wij ondersteunen je graag met jouw herstel.

  085 301 15 05   Whatsapp Maak een afspraak  
B&B HealthCare heeft fysiotherapie Plus praktijken! Kijk wat dit betekent voor u. Meer info