Ijshockey is één van de meest snelle en competitieve sporten die er is. Leuk om te kijken en leuk om te doen! Lichamelijk contact is toegestaan en de puk gaat met hoge snelheden over het ijs, soms wel met 160 km/h. Niet gek dus dat het niet altijd goed gaat.
Binnen de ijshockey kunnen er snel blessures ontstaan, ondanks de goede bescherming. Het is een fysieke contactsport op schaatsen, dus de kans op een blessure is groot.
De meest voorkomende zijn
Klachten aan het onderste deel van het lijf komen minder vaak voor, maar kunnen zijn: liesklachten, impingement aan de heup, binnenste knieband letsel, skate bite en enkelverzwikkingen.
Het blijft natuurlijk gewoon te leuk om het spel te spelen, dus hoe kan je voorkomen dat je zelf geblesseerd raakt? Een groot deel van de blessures kan opgevangen door een goed reactievermogen. Hoe fitter je bent, hoe sneller je kan reageren op bijvoorbeeld een schijnbeweging. Hoe vermoeider je bent, hoe trager je reageert. Naast je icehockey training is kracht- en conditietraining helemaal zo gek nog niet. Voldoende rust komt dus ook ten goede!