Stay fit with good care!

Blessures

Home » Revalidatie » Blessures

Niets kan zo vervelend zijn als een pijnlijk gevoel tijdens het sporten of de dagelijkse bewegingen. Deze blessures kunnen met behulp van een fysiotherapeut van B&B Healthcare op een effectieve manier verholpen worden. Ook voor blessurepreventie advies kunt u in onze fysiotherapiepraktijken terecht.

Blessures

Een blessure kan snel ontstaan of op een langzame manier opgebouwd worden. Bijvoorbeeld een botbreuk of kneuzing ontstaat snel. Maar een beweging die steeds lastiger gaat kan ook wijzen op een blessure. Doordat deze beweging steeds lastiger gemaakt kan worden zullen de andere spieren harder moeten werken. In het begin kunnen de andere spieren deze belasting nog goed opvangen, maar naarmate dit langer duurt zal er overbelasting ontstaan. En dit resulteert zich weer in pijnklachten.

B&B Healthcare biedt oplossingen voor de volgende sportblessures:

hielspoor

Hielspoor

Hielspoor is een verkalking van de peesplaat die hecht aan het hielbeen van onze voet. Dit veroorzaakt soms een ontsteking onder de voetzool.  Dit heet ookwel peesplaatontsteking of faciitis plantaris.

Meer informatie →

 

hielspoor

Zweepslag

Een zweepslag ontstaat meestal bij een plotselinge aanspanning van de kuitspier. Door veel kracht tijdens een beweging, bijvoorbeeld tijdens het sporten, op de spier te zetten ontstaat er een scheurtje.

Meer informatie →

 

hielspoor

Hernia

Een hernia of rughernia is een uitstulping van de kern van een tussenwervelschijf. Een hernia kan ook tintelingen, doof gevoel en krachtsverlies veroorzaken in het aangedane been.

Meer informatie →

Behandeling nodig?

Wij ondersteunen je graag met jouw herstel.

  085 301 15 05   Whatsapp Maak een afspraak  
B&B HealthCare heeft fysiotherapie Plus praktijken! Kijk wat dit betekent voor u. Meer info